Expozitie caritabila „Auzul e un dar. Nu-l ignora!”

expozitie-cover-1

Vă imaginați cum ar fi dacă v-am da niște dopuri pentru urechi care să vă taie complet auzul? Cum ar fi să purtați permanent aceste dopuri?

Hipoacuzia este un defect invizibil la naștere. Nimeni nu știe că bebelușul nu aude. Nu își aude părinții, nu aude vocea care îi cântă înainte de somn, nu își aude nici măcar propriul râs. Ce credeți că se întâmplă cu un astfel de copil? Cum se dezvoltă? Cum își capătă informațiile? Cum se joacă? Cum învață? Cum iubește? Care sunt șansele lui să ajungă un om întreg?

Știți care este diferența dintre o viață fără sunete și normalitate? Un test. Făcut imediat după naștere. Un program de screening auditiv la nivel național.

90% dintre copii cu hipoacuzii profunde nu au fost depistaţi la naştere.

Screeningul inițial, care stabilește dacă există sau nu o problemă auditivă a noului născut, se poate face în maternitate. Din păcate, doar 17 dintre cele 165 de maternități din România au posibilitatea de a face screening-ul auditiv la naștere și, la nivel național, există doar 5 centre unde se poate face diagnosticarea gradelor de hipoacuzie.

Expoziţia de pictură vine în sprijinul campaniei pentru dotarea maternităţilor din România cu aparatura necesară pentru depistarea prococe a problemelor de auz. Este o expoziţie cu vânzare, iar toate fondurile obţinute vor fi folosite in cadrul proiectului.

Daca nu puteti ajunge la expozitie, dar va place unul dintre tablourile expuse, scrie-ne si vi-l putem trimite prin curieri. Aici le poti vedea: http://www.curspictura.ro/expozitie-caritabila-auzul-e-un-dar-nu-l-ignora/

Expozanti: Adriana Manea, Emilia Florescu, Mariana Baitelu, Laura Mateescu, Flora Iancau, Marius David Nicolae, Adriana Mijaiche, Ovidiu Iovanel, Stefan Florian, Alin Daniliuc, Stela Simon, Marinela Grigoras, Mihaela Baci, Ovidiu Cristian Preda, Nicu Balica, Liana Stanescu

Comments

comments