Fii cochetă și în timpul sarcinii!

Dacă ții la felul în care te îmbraci și în timpul sarcinii, nu o faci pentru cei din jur, o faci în primul rând pentru tine. Contează să te simți bine nu doar în propria piele, ci și în propriile haine. La noi, există foarte puține site-uri specializate pe hainele pentru graviduțe, în afară, oferta este mai bogată. Probabil din cauză că multe femei consideră că este inutil să investești în obiecte vestimentare în perioda sarcinii, atât timp cât nu le mai poți purta după aceea. Din punct de vedere financiar, este un argument care stă în picioare. Însă nu totul se reduce la bani și la investiții. Așadar, fii cochetă, șic și feminină chiar și atunci când urmează să devii mamă!

Modelul potrivit

Pe site-urile din afară ai șanse să găsești mai multe produse create special pentru graviduțe, legat de capitolul vestimentar. Ofertele sunt mai vesele, mai colorate, aduse la zi în funcție de sezon, adaptate siluetei graviduțelor (mai suple sau mai plinuțe), dar și diferitelor momente din viață: sărbători, ocazii, ținute de zi cu zi. Este suficient să scrii cuvintele cheie „pregnancy clothes“ și vei avea de unde alege. Atenție dacă se fac și livrări în România. Numeroase magazine online din afară nu au această opțiune, țările de livrare fiind limitate. Ceea ce mai poți face este să salvezi un model care îți place și să mergi cu el la o croitoreasă.

Ateliere de croitorie

Se spune că ai cu adevărat stil atunci când îți faci hainele, nu le cumperi. Nu este însă deloc ușor să găsești o croitoreasă sau un croitor bun. Apelezi fie la recomandări, fie cauți pe internet. Avantajul unui atelier de croitorie este că ai ocazia să discuți pe îndelete despre ceea ce îți dorești și să primești și consiliere. În plus, alegi materialul, se lucrează pe măsura ta, se ține cont de ocazie, anotimp, trimestrul sarcinii. Mai mult, vei putea controla procesul creării hainelor – rochie, pantaloni, bluză și vei avea posibilitatea să schimbi din timp ceva. E-adevărat că timpul dedicat este mai mare – una e să cumperi din fața laptopului sau de pe telefon -, dar ceea ce vei câștiga va fi unicitatea, originalitatea.

Încălțările

Da, e greu să renunți la tocuri în sarcină mai ales dacă ești genul care porți tot timpul sau de cele mai multe ori tocuri. Gândește-te totuși că e mai sănătos pentru tine și pentru bebe să renunți pentru o perioadă la tocurile foarte înalte (mai ales în ultimul trimestru, când riscul de a aluneca poate avea consecințe mai puțin plăcute). Există încălțări elegante și cu talpă joasă sau cu talpă ortopedică, de exemplu. Confortul este important și, cu un strop de imaginație, sigur vei găsi combinația care să îți dea un aer cochet din cap până-n picioare.

Lenjeria intimă

Dacă știi cum să alegi lenjeria intimă în timpul sarcinii (și nu numai!) se va vedea și în felul în care se așază hainele pe tine. Intră pe bebetei.ro și vei găsi modele diferite de chilot, adaptate graviduțelor. De asemenea, pregătește-te și pentru perioada când vei alăpta și achiziționează-ți un sutien pentru alăptare. Îți va fi extrem de util. Referitor la culori, în cazul chilotului de exemplu, mergi pe varianta nude sau, în funcție de hainele pe care le ai, negru. Optează pentru sutiene care să nu dea un volum foarte mare sânilor, în sarcină oricum ei își modifică forma (mai ales în ultima perioadă). Evită modelele cu cadru de sârmă și, important, când îl probezi, nu trebuie să-l simți că îl ai pe tine. Asta înseamnă că ai găsit produsul perfect.

Accesoriile

Fie că e vorba de cercei, brățări, eșarfă, geantă, curea, accesorizează-ți ținuta! Nu e obligatoriu să fie de aceeași culoare cu hainele sau încălțările, e suficient să aibă o nuanță apropiată sau să contrasteze într-un mod plăcut ochiului.

Informații utile pentru cumpărăturile online

Shoppingul online a luat proporții incredibile în ultimii ani. Și, odată cu el, și mijloacele de fraudare. Cu cât sistemele de securizare ale cardurilor sunt mai bine puse la punct (se lucrează intens în bănci la acest aspect!), cu atât au înflorit și modurile prin care conturile bancare ale utilizatorilor sunt sparte de către hakeri. Pentru a nu ajunge în situația de a trezi fără bani când te aștepți mai puțin, ia în calcul următoarele sugestii:

– verifică înainte de toate ca site-ul să fie securizat (este vorba de un detaliu tehnic: adresa site-ul trebuie să aibă un S în coadă – httpS – care vine de la securitate);

– folosește un card doar pentru cumpărături (asta înseamnă să îți deschizi un cont bancar cu un card atașat pe care să îl folosești în cazul achizițiilor online; evită să plătești online cu cardul de salariu sau pe care ai strâns niște bani, când vrei să cumperi ceva, alimentezi contul cu suma respectivă și atât, nimic mai mult);

– analizează bine site-ul: operatorul economic trebuie să afișeze date de contact, politica de returnare a produselor, produsele comercializate să aibă toate detaliile de care ai nevoie, să existe în pagină „Termeni și condiții“ (pe care este bine să le citești întotdeauna înainte de a cumpăra ceva de pe internet).

Comments

comments