Fructe și brânzică, o combinație apetisantă

Odată ce bebelușul a intrat în etapa diversificării alimentației, fiecare zi este o provocare pentru orice părinte. Ce să-i mai preparăm celui mic, cu ce arome să îi mai atragem papilele gustative, astfel încât mâncarea să fie și bună, și hrănitoare? Mixul de fructe și brânză este o sugestie. În afară de gustul delicios, el conține și nutrienții necesari creșterii celui mic, esențiali dezvoltării lui.

Piure delicios cu fructe și brânzică

Începând cu 7 luni

Ingrediente:

  • 1 piersică
  • 1 caisă
  • brânză calcică (3, 4 linguri)

Mod de preparare:

  • se spală bine fructele, se scot sâmburii și se decojesc;
  • se pasează într-un bol, cu o lingură de lemn sau cu blenderul;
  • se adaugă brânza calcică și se amestecă bine.

Cum prepari brânza calcică

Pentru a prepara brânză calcică acasă, aveți nevoie, pentru o porție, de o cană de lapte și un comprimat de calciu. Dacă doriți mai multe porții, dublați ingredientele. Când laptele atinge punctul de fierbere, adăugați calciul și amestecați până se taie. Atenție la situația în care copilul are alergie la proteina din lapte! Alergiile alimentare sunt un subiect din ce în ce mai întâlnit în rândul copiilor. Ca în cazul oricărui produs nou oferit bebelușului, nu ignorați regula celor trei zile.

Piersicile: când se introduc în alimentația bebelușului

Datorită faptului că piersicile sunt bogate în fibre și, prin urmare, pot fi digerate mai greu, recomandabil este să fie introduse în alimentația bebelușului între 6 și 8 luni, începând, ca orice fruct, cu cantități mici și respectând regula celor 3 zile. Piersicile conțin beta-caroten, antioxidanți și vitamina C și sunt laxative naturale.

Caisele conțin, printre altele, calciu

Calciul este un mineral prețios și esențial, indispensabil solidității osoase și funcționării celulelor musculare și nervoase. Atunci când există o deficiență de calciu în organism, corpul reacționează imediat. Printre simptome, se numără: palpitații, furnicături, dificultăți respiratorii, crampe musculare etc. În afară de calciu, caisele mai conțin potasiu, printre altele, fosfor, fier, magneziu, zinc, vitamina C.

Comments

comments