5 ponturi de îngrijire în sezonul rece

Fiecare anotimp vine cu provocările lui, iar îngrijirea corpului și a feței presupune atenție la anumite detalii. Frumusețea înseamnă nu doar folosirea unor produse pentru accentuarea calităților noastre – culoarea ochilor, forma buzelor, textura părului – ci și hrănirea ei din interior.

Când afară e rece, dă-i organismului ceva cald!

Hidratarea contează nu numai în sezonul cald, ci și în sezonul rece. Prin urmare, fă-ți un obicei din a bea un ceai cald dimineața. Nu neglija nici apa, dar important este ca, atunci când este frig afară, să îi dai organismului ceva cald. Și pentru că, tot iarna, umiditatea scăzută din aer poate duce la uscarea pielii, investește într-un umidificator, deoarece menține pielea hidratată.

Pregătește-ți podoaba capilară pentru iarnă!

Ne-am obișnuit să ne schimbăm lookul, sau cel puțin să ne tundem, înainte de a pleca în concedii, vara. Încearcă să te ții de acest obicei și la început de toamnă. Taie vârfurile despicate, pentru a-ți ajuta podoaba capilară să treacă mai bine peste capriciile vremii. Continuă să aplică o mască săptămânală și să-ți ferești părul, pe cât posibil, de factorii externi (ploaie, vânt, zăpadă).

Ajută-ți pielea să respire!

Iarna, folosim mai multă apă fierbinte decât vara. Pielea, în felul acesta, are tendința să se usuce mai repede. Nu neglija crema de corp după dușuri sau băi, utilizează un scrub o dată pe săptămână sau o dată la zece zile și îmbracă-te cu haine din materiale naturale, care să permită pielii să respire. Încearcă, de asemenea, să faci mai curând dușuri scurte decât dușuri lungi.

Protejează-ți gâtul și mâinile!

Pielea de pe gât este mult mai sensibilă decât pielea de pe față. Nu degeaba se spune că vârsta unei femei este trădată de gât și de mâini. Când este frig sau bate vântul, pune-ți o eșarfă sau un fular în jurul gâtului. Mai mult, dă-te cu cremă pe gât înainte de a ieși din casă și procedează la fel cu mâinile.

Nu-ți mai mușca buzele când te enervezi!

Multe femei se plâng de uscarea buzelor în anotimpul rece. Pentru a preveni acest fapt, evită să ți le umezești cu salivă dacă este frig și folosește un balsam hidratant. Este unul dintre produsele cosmetice de nelipsit din geantă. De fiecare dată când simți că se usucă, aplică un strat de balsam hidratant. Nu lăsa să ajungă în stadiul în care vei fi nevoită să mergi la medic! Și încearcă să te autocontrolezi: suntem tentate să ne mușcăm buzele în special în situații de stres, când ne macină ceva. E un gest necontrolat care, cu puțină voință, ar putea fi ținut sub control.

Comments

comments