Ghidul părinţilor. Autoritatea parentală

educatie-58

Copiii au nevoie de o îndrumare fermă din partea adulţilor pentru a creşte, cu toţii ştim asta. Iar cercul familial este mediul ideal în care o pot face. Copilul se va dezvolta firesc, îşi va afirma trăsăturile şi personalitatea, învăţând totodată cum să se comporte în societate. Desigur, părinţii au multe de spus. Cuvinte hotărâte, potrivite şi pozitive… acelea care îl vor îndruma pe copil pe calea autonomiei, care îi vor dezvolta simţul responsabilităţii şi îi vor forma unul dintre cele mai valoroase sentimente: încrederea reciprocă părinte-copil.

Ghidul de faţă îi ajută pe părinţi să abordeze pozitiv problemele de disciplină ale copiilor şi să stabilească o legătură bazată pe încredere şi cooperare cu aceştia.

Plecând întotdeauna de la exemple concrete, autoarea sugerează idei şi metode care şi-au dovedit în timp eficienţa, oferind, cu umor şi sensibilitate, răspunsuri utile la întrebările fireşti ale oricărui părinte:
Cum să reacţionez atunci când copilul spune „nu” la orice, nu ascultă niciodată şi nu ia în seamă cerinţele mele?
Ce să-i spun dacă nu suportă nicio constrângere sau dacă se poartă urât cu ceilalţi?
Cum să-mi impun autoritatea fără să ţip la el sau să-l pedepsesc?
Cum să-l ajut să respecte regulile?

O carte plină de sfaturi inteligente şi de trucuri „testate şi aprobate”, care va contribui cu siguranţă la crearea unei atmosfere armonioase în familia dumneavoastră!

Despre autor:
Madeleine Deny
Este o autoare bine-cunoscută în Franţa; ea a scris peste 100 de cărţi – adresate copiilor, dar şi părinţilor – în care propune metode inovatoare pentru educarea copiilor. Specialistă în jocurile educative, este o fină observatoare a relaţiilor dintre părinţi şi copii. În ghidul de faţă, se adresează părinţilor, cărora le împărtăşeşte, cu exemple bine alese, din bogata ei experienţă.

Comments

comments