Grădiniţa şi imunitatea

noutati

Odată cu începerea grădiniţiei, micuţul tău va fi expus la o grămadă de viruşi (de la cei responsabili pentru răceli de tot felul până la cei ce dau bolile copilăriei). Totuşi, acesta nu este un lucru rău. Cu timpul, sistemul lui imunitar se va întări şi va deveni mai rezistent, iar mai târziu probabilitatea de a se îmbolnăvi va scădea substanţial. Cu toate astea, există sute de viruşi diferiţi pentru răceală. De exemplu, adenovirusul – unul din multele virusuri ce cauzează tuse, nas înfundat, febră şi diaree – are 54 de tulpini diferite. Aşa că deşi copiii îşi cresc imunitatea la două sau trei virusuri cu care au venit în contact, mai rămân încă alte sute pe care sistemul lor imunitar nu le-a întâlnit. Ceea ce înseamnă că acel copil se poate îmbolnăvi de la virusuri noi, la fel ca oricine altcineva.

Unii experţi spun că e mai bine ca un copil să fie expus cât mai mult la germeni. Folosirea excesivă a dezinfectantelor pentru mâini sau obsesia pentru medii sterile, sunt de fapt de vină pentru creşterea incidenţei de astm, alergii şi boli autoimune – teorie cunoscută şi sub numele de „ipoteza igienei”.

Această ipoteză susţine ideea că în mediile mai puţin curate – cum ar fi locurile în care copiii se joacă printre animale sau în condiţii cu o igienă precară – sistemul imunitar este mai puternic, cu un risc scăzut de astm sau alergii. De asemenea, el este mult mai capabil să lupte împotriva bolilor.

Atunci ar trebui oare părinţii să renunţe la folosirea dezinfectantelor şi pur şi simplu să-şi lase copiii să se joace în voie în speranţa unui sistem imunitar mai puternic? Orice am alege, există consecinţe. Să expui un copil la viruşi de la o vârstă fragedă înseamnă să ai un copil bolnav aproape tot timpul, iar simptome precum diareea îl pot deshidrata foarte puternic. Pe de altă parte, să îl creşti într-un bol de cristal, poate duce la mai mult decât contactarea viruşilor pe care i-am menţionat mai sus.

Siropul Pro Immunity conţine un complex de 6 ingrediente naturale cu rol de stimulare a capacităţii de apărare a organismului. Este recomandat în creşterea rezistenţei organismului la infecţii, ameliorarea simptomelor şi scurtarea prioadei de răceală şi gripă, reducerea timpului de recuperare după infecţiile respiratorii şi ORL.
Beneficiile acestui sirop sunt:
-Supliment alimentar ce poate fi administrat pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, inclusiv în perioada îmbolnăvirilor
-Administrarea comodă: seringă dozatoare, gust plăcut
-Produs natural fără coloranţi, aromatizaţi, conservanţi sau îndulcitori sintetici
-Administrare de la 1 an

Comments

comments