Haidook Summer Fest – locul în care să fii în weekendul în care se ia vacanță

Sosirea vacanței de vară este mereu un motiv de bucurie pentru întreaga familie, iar anul acesta avem unul în plus: te invităm la cea de-a treia ediție a Haidook Summer Fest ce are loc pe 15, 16 și 17 iunie 2018 la Runcu, în județul Dâmbovița (la 120 km de București).

Ce motiv de bucurie mai bun să ai decât începerea verii în natură alături de cei dragi participând la un festival ce s-a născut din dragoste pentru cai?

Haidook Summer Fest se află la a treia ediție iar anul acesta este dedicat familiilor cu copii. Dealul “Varf la In”, locul în care are loc festivalul, va prinde viață și va oferi câteva zile pline de relaxare dar și adrenalină celor prezenți. În plus, am pregătit câteva ateliere și activități călăre pentru copii pe care cu siguranță vei dori să le încerci.

Haiducii moderni vor readuce în actualitate legenda lui Radu Anghel și poveștile cu comori ascunse ale masivului Leaota și le transpun în “arena” hipică prin momente intense de dresură cu cai, demonstrații de artă a călăriei, competiții ecvestre, dresaj natural, Voltije și Djighit.

Invitat special în acest an este, pentru a treia oară la rând maestrul Miron Bococi. Maramureșean de fel (dar stabilit în Barcelona de ani buni), “vrăjitorul de cai”, cum este supranumit, vine la Haidook Summer Fest pentru a crea magie ecvestră. Prin tehnici “nemaivăzute și nemaiauzite”, el va vrăji caii Feeling, Bruce, Talisman și Caramelo să danseze într-un spectacol unic.

Mare iubitor de cai, actorul Denis Ștefan, vine în fața publicului cu un spectacol inedit de dresaj natural alături de Uma, calul pe care l-a salvat și îmblânzit cu multă atenție, răbdare și antrenament.

După ce a dublat actori celebri din filmele “Cold Mountain” sau “Cei trei mușchetari Vali Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți cascadori din România, va prezenta alături de compania sa de teatru, “Basme cu Cai”, cea mai nouă punere  în scenă a poveștii Baba Samca, un basm realizat filmic, care va face cunoștință publicului nostru cu mitologia românească.

Școala BateSaua vine la Haidook Summer Fest că să ne încânte cu demonstrații și ateliere de voltije călăre pentru copii. Ce este voltija călăre vei află la festival însă că să îți faci o idee îți spunem doar că este vorba de acrobații călăre ce includ gimnastică și dans pe cal. Mai mult decât atât, pe toată perioada evenimentului Școala BateSaua va susține și un atelier despre ABC-ul călăriei, echilibrul. Copiii vor putea participa la acest atelier despre Școala Echilibrului total, fizic și mental, unde îl vor cunoaște pe GeoBateSaua, creatorul acestui program.

Festivalul durează 3 zile și fiecare zi are un program aparte: dacă prima zi, vineri, 15 iunie, este dedicată în special pasionaților și practicanților de călărie care își vor demonstra abilitățile în prima etapă a concursului de Working Equitation (concursul urmând a continua în toate cele 3 zile ale festivalului), cea de-a doua zi, 16 iunie, îi va aduce în scenă pe maeștri momentului în acțiune: Miron Bococi și Denis Ștefan. Ei ne vor delecta cu eleganța dansului ecvestru și în același timp ne vor ține cu sufletul la gură în momente spectaculoase cu acrobații și cascadorii călare marca Masters of Djighit. Cu această ocazie vei descoperi Djighit-ul-acrobații ecvestre inspirate din tehnica mongolă de călărie, păstrate de pe vremea lui Genghis Khan.

Ziua de duminică, 17 iunie 2018, va fi dedicată în întregime copiiilor cu demonstrații de Voltije, gimnastică pe spinarea calului aflat în mișcare la lonjă, aduse în arenă de Asociația Bate Șaua, urmate de un moment  dedicat atelajelor trase de ponei, un nou moment marca Miron Bococi și va fi incheiată cum se cuvine cu un basm autentic românesc pus în scenă de Basme cu Cai.

 

În fiecare zi a festivalului vom avea parte de lenevit pe baloți de paie, ateliere pentru copii, plimbări călare, jocuri și concursuri, momente muzicale. Bineînțeles, nu vor lipsi nici ceaunele cu mâncare aburindă și băuturile reci. Detalii despre toate acestea precum și noutăți în timp real găsești aici: www.haidook.ro

 

Ce zici, ne vedem la #HaidookSummerFest?

 

Festivalul este organizat de Asociația Ride Wild Carpathia în parteneriat cu Federația Română de Turism Ecvestru, cu sprijinul: Primăria și Consiliul Local Runcu, Consiliul Județean Dâmbovița, Art & Craft.

Sponsori:Standard Business Legal&Tax, Heidelberg Cement Romania

Partener ospitalitate: Potcoava Mountain Hideaway

Parteneri media: Radio ZU – partener principal

Radio România Cultural, Familia Hai Hui, Țărăncuța Urbană, Calatorii de Weekend, Florina Badea, Travel with a Smile, Turism Market

Text: Carmina Nițescu

Fotografii: CalinStan.com

Comments

comments