Hidratarea optimă a bebeluşului

promo-aquatique-iunie-2016

Sănătatea şi starea generală de bine în copilăria mică sunt dependente de aportul optim de nutrienţi esenţiali furnizaţi prin alimentaţie. Cerinţele nutriţionale pentru creşterea copilului necesită aportul şi retenţia pozitivă a nutrienţilor esenţiali. Imaturitatea mecanismelor homeostatice ale sistemelor gastrointestinal şi renal de resorbţie şi eliminare, impun o atenţie sporită în ceea ce priveşte excesul sau carenţa nutrienţilor în timpul acestei perioade esenţiale de dezvoltare mentală şi motorie.
În ceea ce priveşte alimentaţia în primele luni, este o certitudine faptul că alăptarea la sân este cel mai bun start în viaţă pe care-l putem da copilului nostru. În cazul acesta nu există nevoia hidratării suplimentare cu apă, ceai sau alte lichide. Însă, dacă alăptarea la sân nu este posibilă, formula de lapte recomandată de medicul pediatru este cea mai bună soluţie de hrănire a bebeluşului. Astfel, de o importanță cardinală sunt calitatea şi compoziţia apei cu care se prepară formula de lapte. Apa este deci şi substanţa primordială din majoritatea alimentelor şi de la paharul cu apă necesar hidratării şi până la apa folosită la gătit, nevoia de apă curată este imperioasă. Aşadar, trebuie folosită o apă care are un conţinut scăzut de minerale, iar societăţile de pediatrie europene recomandă concentraţii de sodiu în apa destinată hrănirii şi hidratării bebeluşului mai mici de 20 mg/L.

Soluţia hidratării optime a bebeluşului – AQUATIQUE
Apa oligominerală naturală plată Aquatique îndeplineşte criteriile de compoziţie şi puritate pentru a putea fi consumată de bebeluşi şi copii, fiind o apă cu un grad foarte scăzut de mineralizare (126 mg/L). Ca o confirmare a proprietăţilor sale benefice pentru bebeluşi, în urma efectuării unui studiu clinic, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” atestă faptul că apa minerală naturală Aquatique corespunde criteriilor indicate pentru prepararea alimentelor destinate sugarului. De asemenea, şi Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebeluşilor şi copiilor.

Conf. Univ. Dr. Lygia Alexandrescu   Conferențiar Univ. Dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie

Comments

comments