Imaginația, forța creatoare care pune lucrurile în mișcare. S-o ținem bine în frâu!

Are şase copii, unul cu un cromozom în plus şi cu o capacitate ieşită din comun. Poate zbura! Deasupra apelor, printre vârfuri muntoase sau, dacă vrea, în bucătărie, alături de mami. Ori în living, alături de fraţii şi surorile lui. Nu, nu sunteţi într-un basm, iar micul înaripat nu este o pasăre, ci un copil înzestrat cu super puteri de către… tatăl lui. Eroul poveştii de la paginile „Cu tati“ se numeşte Wil, nu vă spunem mai multe, vă invităm să îl descoperiţi singuri şi, descoperindu-l, o să vă schimbaţi ziua. În bine!

Despre puterea imaginaţiei sau, mai curând, reversul ei, vorbeşte şi textul de la rubrica „Sarcină“. Ce este sindromul „nesting“, în ce trimestru apare, când atinge punctul culminant şi cum îl temperăm – aflaţi răspunsurile citind articolul! Mel Rutherford, profesor la departamentul de psihologie, neuroştiinţă şi comportament din cadrul Universităţii McMaster, afirmă că sindromul nesting sau nevoia pregătirii cuibului are în spate o forţă cu un puternic impact motivaţional. Face parte dintr-un complex psihologic, încurajat de iminenţa naşterii, o etapă importantă în viaţa unei femei. Esenţial este să nu se transforme în manii şi să fie redirecţionat spre alte activităţi mai creative.
„Bebe refuză biberonul. Ce e de făcut?“ – iată un alt motiv generator de scenarii. Oare ce se întâmplă, de ce reacţionează astfel bebeluşul, care sunt soluţiile? Materialul („Sugar“) vine cu explicaţii concrete, oferite de un specialist. Cauzele pentru care bebe refuză biberonul pot fi de ordin funcţional sau afectiv. Despre fiecare în parte, găsiţi informaţii în articolul amintit mai sus.

Dacă nu aţi fost cu cei mici în Barcelona, Sudul Franţei sau Thailanda, opriţi-vă să vă închipuiţi cum ar fi şi citiţi recomandările Anei Maria Petecilă, de la rubrica „În vacanță“. Vă vor convinge să vă faceţi bagajele şi să transformaţi un vis în realitate. Când ai recomandări de la o persoană avizată, optimismul creşte şi parcă totul devine mai uşor. Ana Maria călătoreşte mult şi des împreună cu fetiţa ei, Sofia, şi cu soţul ei, Tudor. Ultimele trei destinaţii bifate sunt Barcelona, Sudul Franţei şi Thailanda. Bifaţi-le şi voi cu încredere! Sunt probate de o mămică experimentată. Nu rataţi nici „Interviul special“, o altă dovadă că e suficient să îți dorești ceva ca să ți se împlinească!
Cu drag,
Revista „Copii şi Părinţi“

Comments

comments