Îmi doresc încă, cel puţin, o fetiţă!

interviu

Este o lună frumoasă de vară, şi într-o zi la fel de caldă, Ana Maria şi Oliver Sterian ne-au întâmpinat împreună cu fetiţa lor, Miruna Maria. Minunea a apărut în viaţa lor exact când nu se aşteptau. Vei afla asta şi mult mai multe citind interviul.

1. Bună Oliver. Ești tătic de fată. Care este sentimentul?

E minunat! Deşi mi-am imaginat de multe ori înainte şi mi-am făcut în minte nenumărate scenarii, nu mi-am închipuit niciodată că poate fi atât de încântător să fii părinte în primul rând, şi cred că tăticii de fete sunt şi mai norocoşi, în al doilea. Am auzit nenumărate poveşti de la prieteni care au devenit tătici, însă ceea ce trăiesc acum pe pielea mea e absolut uimitor şi neaşteptat de frumos. Miruna e o fetiţă delicioasă, foarte cuminte şi drăgălaşă iar eu sunt un tătic uimit şi fericit. Acum îmi doresc încă cel puţin o fetiţă!

2. Cum îți amintești primele săptămâni cu fiica voastră?

Haha, n-am dormit prea mult în perioada aceea dar nici nu prea-mi ardea să dorm. Întâi am fost puţin speriat, apoi puţin confuz şi ușor-ușor am fost invadat de un amalgam de sentimente noi, fără nicio legătură cu ce-am mai trăit până atunci. În primele zile cu Miruna acasă, am trecut printr-un training destul de abrupt: scutece, băiţă, regurgitat, etc. însă totul cu plăcere chiar dacă plini de emoţii.

3. Cum s-au înțeles jobul de tătic și repetițiile cu Voltaj?

Nu ne-am încurcat. Colegii mei sunt aproape toţi părinţi cu experienţă şi-am beneficiat de ajutor din partea lor. O parte din poveştile despre care ziceam, chiar de la ei le ştiu. Cred că aici am un avantaj pentru că am şansa să aflu de la ei tot soiul de trăznăi pe care copii le fac şi să fiu puţin mai pregătit. Altfel programele noastre coincid tocmai din cauza copiilor. Toţi ne trezim dimineaţa devreme. Ei pentru grădi, eu pentru primul biberon!

4. Cum vă vedeți peste ani și ani, ca familie?

Veseli şi fericiţi înconjuraţi de cât mai mulţi copii. Aş vrea să fiu cel puţin la fel de dezinvolt şi relaxat ca părinţii mei, pe de altă parte mă înspăimântă câte pericole pândesc de după colţ în zilele noastre şi-mi doresc foarte tare să nu greşesc în misiunea asta. Tocmai de-asta m-am apucat să citesc o grămadă de cărţi despre ce înseamnă să-ţi pregăteşti copiii pentru viaţă şi sper să capăt suficient discernământ cât mai repede. Totuşi cred că nu ne aşteaptă decât lucruri frumoase.

5. Spune-ne, ce pregătești nou pe plan profesional?

O vară plină de concerte! Avem deja angajamente pentru vara asta şi la mare şi prin mai multe oraşe din ţară. Fiţi cu ochii pe pagina noastră de Facebook pentru că acolo anunţăm toate concertele! https://www.facebook.com/TheCandyShopRO?ref=hl

6. Bună Ana Maria. Tu ești mămica! Ce avalanșă de sentimente te-a curprins atunci când ai aflat că ești însărcinată?

Bună Lucia şi îţi mulţumesc pentru invitaţia la acest interviu! Ca să-ţi răspund la prima întrebare, în primul rând aş vrea să-ţi mărturisesc că m-a luat complet prin surprindere vestea, undeva la mii de kilometri depărtare, când sincer aproape îmi pierdusem speranţa că pot concepe un copil pe cale naturală. Suntem căsătoriţi de 9 ani, împreună de 10 şi aşteptam minunea asta de mai bine de 6 ani. Recunosc că undeva în sinea mea am sperat tot timpul să rămân însărcinată în mod natural, însă am trecut printr-o serie de inseminări şi chiar un FIV nereuşit. Ţi-am precizat cele de mai sus ca să îţi poţi închipui că în primul rând nu mi-a venit să cred că sunt însărcinară şi sentimentele care mă încercau în primele momente în care am conştientizat că s-a întâmplat minunea mi-au fost complet străine, însă atât de intense încât efectiv simţeam că zbor cu testul de sarcină pozitiv într-o mână mergând să-i dau vestea cea mare lui Oli! A fost pentru prima oară în viaţa mea când am văzut un test de sarcină pozitiv şi era chiar al MEU! Timp de o oră am fost muţi de uimire, undeva la marginea lumii, într-un mall micuţ de pe o insulă din Philippine; am stat pe o terasă, cu o cafea în faţă şi ne-am uitat la testul de sarcină cu licăriri de fericire în ochi, însă şi cu o mică teamă că bucuria noastră să nu fie prea mare până când nu suntem siguri că totul este ok. Wow! Şi acum când îmi aduc aminte simt fluturaşi în stomac şi am un zâmbet tâmp pe faţă!

7. Ai avut o sarcină ușoară?

Am avut o sarcină minunată! Nu am avut greţuri, nu am avut pofte, nu am avut restricţii de mişcare sau de orice alt fel, bebelina s-a dezvoltat foarte bine şi am avut un sentiment că totul va fi bine toată sarcina. Mi-a plăcut maxim perioada în care am fost însărcinată!

8. Cum te gândeai că va fi înainte de naștere și cum a fost de fapt după ce ai născut?

Sincer nu m-am prea gândit cum va fi, însă eram 100% convinsă că nu va exista situaţie în care să nu mă descurc. Aşa a şi fost! Mie îmi plac foarte mult copiii şi cel mai bine mă simt când sunt înconjurată de copilaşi, de orice vârstă. Din prima clipă de viaţă a Mariei i-am vorbit mult, frumos, duios, i-am spus poveşti, i-am cântat şi ne-am amuzat împreună odată cu trecerea timpului; nu mi-am imaginat cum va fi, însă realiatea pe care o trăiesc alături de ea este mai frumoasă decât orice mi-aş fi putut imagina.(…da: eu îi spun Maria şi Oli îi spune Miruna; copilul nu este bulversat şi răspunde foarte bine la ambele prenume 🙂 ).

9. Ce ai învățat de când ești mămică și ce ai face de încă 1000 de ori? Și bineînțeles ce nu prea ți-a plăcut?

Am învăţat să fiu mai rapidă şi mai eficientă; dacă înainte mă mocăiam 30 de minute dimineaţa în baie, acum în 10 minute sunt spălată, machiată şi îmbrăcată, în alte 5 minute pregătesc fructele Mariei şi ceva pentru micul dejun şi în 10 – 15 minute îmbrac copilul, îi fac gentuţa şi ieşim din casă. Mi se pare şi mie fantastic cât de repede mă organizez. Nu pot să zic că aş face ceva anume de 1000 de ori… îmi place maxim tot ce fac acum; eu sunt de felul meu o fire veselă, optimistă şi energică, iar copilul îmi dă un plus maxim în tot! Nu vreau să spun că de-abea acum mă simt cu adevărat împlinită pentru nu este adevărat, însă pot să jur că nu m-am simţit niciodată mai fantastic şi mai plină de energie decât acum! Nu sunt momente care nu mi-au plăcut… Poate doar perioada în care a răcit Maria şi m-am panicat un pic; este îngrozitor să vezi copilul cum suferă. Da, asta nu mi-a plăcut!

10. Tu ești o mămi cu 100% energie. Spune-ne câte ceva despre proiectele Mac-Mac.

Mac-Mac este primul meu copilaş şi nu l-am neglijat deloc! Chiar dacă job-ul de mami este solicitant, am reuşit să lucrez destul de mult în toată perioada de când s-a născut buburuza. De 3 ani Mac-Mac Events se implică în proiectul “Săptămâna Altfel la Şcoală” şi evident şi anul acesta am organizat ceva foarte frumos pentru cei mici: o vizită la sediul Editurii Mac-Mac şi în studioul unde se înregistrează poveştile Mac-Mac, iar la finalul turului copiii au primit multe cadouri, aşa cum se întâmplă la toate evenimentele Mac-Mac. A urmat în luna iunie “Săptămâna Micilor Ecologişti” şi acum lucrăm la cel mai mare şi important proiect de până acum: Grădiniţa Mac-Mac! Grădiniţa Mac-Mac îşi va deschide porţile în luna Mai 2015 pentru înscrieri şi sunt extrem de nerăbdătoare să încep acest proiect. Grădiniţa Mac-Mac va fi un loc minunat pentru cei mici şi promit să revin cu detalii cât de curând.

 

 

 

Comments

comments