Împachetări corporale

frumusete_48

Pielea fermă şi netedă, mai ales cea de pe picioare, poate fi obţinută cu multă îngrijire, creme speciale, masaj şi sport. Poţi încerca şi câteva metode naturale prin care elimini inflamaţiile şi aspectul neplăcut.
Cele mai eficiente împachetări corporale sunt cele cu ciocolată, ceai verde, alge, argilă verde sau cafea. Înainte de împachetarea propriu-zisă se face o exfoliere a pielii care are rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a pregăti pielea pentru tratament.
Împachetările pentru slăbit îţi aduc mai multe beneficii decât crezi. Ele hrănesc pielea cu vitamine şi minerale, îmbunătăţesc circulaţia sanguină, reduc retenţia de apă din organism şi diminuează aspectul de celulită. Efectele, însă, sunt vizibile o zi sau două, pentru că se bazează, în principal, pe eliminarea de apă, şi nu de grăsime. După o astfel de şedinţă coapsele sunt ceva mai subţiri, iar pielea mai netedă şi fermă.
Împachetările cu cafea. Cafeina este unul dintre ingredientele cheie din toate tratamentele anticelulită. Ca să îţi faci singură un tratament sigur şi eficient ai nevoie de o ceaşcă de zaţ de cafea şi puţin ulei de măsline. Amestecă cele două ingrediente şi acoperă prin masaj delicat zonele cu probleme, foloseşte apoi folie alimentară pentru a împacheta fiecare secţiune de cel puţin de două ori. Rămâi aşa circa 30 de minute şi clăteşte-te apoi cu apă caldă şi rece, alternativ.
Tratament cu spirulină. Ingredientele din spirulină ajută la regenerarea ţesuturilor, la îmbunătăţirea circulaţiei şi a aspectului pielii. Cumpără capsule de spirulină şi pisează câteva până obţii un praf cât mai fin. Amestecă-l apoi cu ulei sau cremă pe bază de ardei iute. Pentru un efect mai intens, lasă crema să acţioneze circa 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.
Împachetări cu argilă. Nu numai că te va ajuta să scapi de celulită, dar te ajută să şi slăbeşti. Argila este bogată în substanţe active care ajută la detoxifierea pielii şi la îmbunătăţirea aspectului său. Pasta de argilă o poţi face din două plicuri de argilă cosmetică, zeama din jumătate de lămâie, o lingură de ulei de migdale/cocos/jojoba/măsline.

Amestecul obţinut din nămol, alge marine, din parafină şi din săruri minerale are efect hrănitor asupra epidermei. În plus nămolul ajută la curăţarea pielii.

Prin împachetări corporale se poate obţine relaxarea muşchilor, estomparea aspectului de coajă de portocală sau subţierea coapselor, în funcţie de substanţele cu care se tratează pielea.

Comments

comments