Începe sezonul vacanţelor!

editorial-iunie-2016

Nu există bucurie mai mare pentru copii decât să plece în vacanţă. Şi nu există fericire mai mare pentru ei decât să fie alături de părinţi în vacanţe! Până la vârsta la care îşi vor dori să fie singuri, sau cu iubitul ori iubita, să-i ţinem lângă noi cât mai mult şi să-i implicăm în activităţi cât mai diverse, mai ales în cele care presupun relaxarea.
Vă deschidem pofta călătoriilor cu o destinaţie specială, pe care o găsiţi la paginile „În vacanţă“. Unii ar numi-o exclusivistă şi sunt îndreptăţiţi să îi spună astfel. Dar, atenţie!, dacă veţi căuta din timp oferte, aveţi şanse mari să găsiţi un pachet în Caraibe la un preţ decent. Deci fiţi cu ochii pe agenţiile de turism! Motive sunt multe: de la unicitatea peisajelor, la diversitatea posibilităților de relaxare, mâncarea locală și posibilitățile de distracție. În cazul în care planificați un concediu aici, recomandabil este să vă informați înainte şi asupra vremii. Nu că nu ar fi cald în marea parte a anului, dar există și perioade ploioase. De exemplu, pentru Antigua și Barbuda sunt recomandate lunile decembrie-aprilie/mai, iar pentru Barbados sunt de evitat lunile septembrie-noiembrie.
Un loc special în rândul bucuriilor, pentru că tot am deschis editorialul cu acest subiect, îl reprezintă… dulciurile. Dulciurile, da! Care nu ţin nici de vârstă, nici de sex, nici de statut social. Sunt prea puţini cei care nu le iubesc pentru a nu spune că toată lumea este înnebunită după ele. Rubrica „Sfatul medicului“ vine cu un text foarte util despre îndulcitorii artificiali şi îndulcitorii naturali. Este bine să ştim cât mai multe despre fiecare în parte pentru a face alegerea corectă şi pentru a înţelege mai bine semnificaţia termenilor de pe etichetele produselor.
A făcut spectacol la „Dansez pentru tine“, a ridicat sala în picioare la „Românii au talent“, iar acum își surprinde publicul cu trupa ei, „ToDay“, un produs care îmbină dansul cu muzica, singurul de acest gen de pe piața muzicală românească. Așa sună viața profesională a Danei Matei. Viața personală, însă, se învârte în jurul unui singur cuvânt: Otilia. Minunea și impulsul care o determină să meargă mai departe în tot ceea ce face. Tocmai aţi făcut cunoştinţă cu invitata noastră specială din acest număr (pagina „Interviu“), iată, un alt prilej de bucurie pentru a răsfoi ediţia de iunie. Dana Matei ne-a povestit despre fascinanta perioadă a sarcinii – nu exagerăm cu nimic spunându-i fascinantă, veţi vedea citind textul -, dar şi despre proiectele în care este implicată.
Cu mare bucurie aşteptăm să ne revedem şi pe 10 iulie!

Revista „Copii şi Părinţi“

Comments

comments