Însărcinată, în vacanţă!

editorial-1

Vacanţa cu burtică este ca un preview al vacanţelor cu bebeluşi. Trebuie să te ţii de un program al tău, care include mult somn, să ai la tine gustări şi mai ales lichide şi să fii mereu în preajma unei toalete. Şi apoi încep văicărelile, iritabilitatea şi când vine vorba de desertul tău favorit – imposibilitatea de-a împărţi cu altcineva!
Cred că cea mai potrivită perioadă pentru a călători însărcinată, este cel de-al doilea trimestru – poţi să spui că ai trecut de perioada dificilă de la început şi că încă nu eşti în imposibilitate de a te deplasa doi metri, fără să te aşezi ca să-ţi tragi sufletul. Cel mai bine este să-ţi păstrezi capul pe umeri, până la urmă nu e ca şi cum trebuie să profiţi de ultima ta vacanţă fără copil şi să-ţi pierzi minţile! Fă totul încât să fii în siguranţă! Asigură-te că ai la tine numărul de telefon al doctorului, află unde este spitalul cel mai apropiat, fereşte-te de locurile care ţi-ar putea dăuna în orice fel.
Încă un sfat folositor: nu uita că poţi fi extenuată de lucrurile pe care alţii le pot percepe chiar… relaxante! Asta se poate aplica în mod cert cu succes în primul şi în ultimul trimestru. Vacanţa mea în Grecia a fost cam aşa: toate acele bunătăţi pe bază de peşte m-au făcut să mă întorc cu spatele la masă (Greaţă!) apoi bunătăţile din brânzeturi (Nu e voie!) apoi salată Caesar (Iar nu e voie din cauza ouălor!) Ca să nu mai spun că arătam ca un picior de elefant în rochiţa mea de ieşit pe faleză, la plimbare!
Cele mai multe călătoare însărcinate în ultimul trimestru habar nu au ce le aşteaptă – chiar dacă nu sunt nici pe departe genul “Aoleu, o să nasc la metrou, în Paris”. Atunci când rezervi biletele eşti probabil însărcinată în şase luni, dar când vine ziua plecării, eşti în luna a opta – şi, ce crezi? Chiar te simţi altfel decât te simţeai la şase luni. Nu ştiai cum va fi! Priviri curioase, climă ciudată şi prieteni care îţi spun tot felul de povestioare despre naştere – parcă totul face parte dintr-o conspiraţie.
Nu te entuziasma la ideea unei vacanţe peste ocean – nu vei putea suporta atâta drum cu avionul! Plus că totul va fi extenuant! Vei tânji după o pauză. Până la urmă, dacă îţi plănuieşti o vacanţă, fă-o simplu, fă-o aproape! Dacă îţi trebuie o pauză, gândeşte-te la un week-end la munte! Plănuieşte cu grijă, simplifică-ţi itinerariul şi nu uita acasă simţul umorului!

Cu drag,
Echipa CSP

Comments

comments