Interviu Claudia Iordache – Farmacia Tei

interviu-farmacia-tei

Încă din 1992 Farmacia Tei are misiunea de a contribui la îngrijirea şi îmbunătăţirea stării de sănătate a românilor şi încearcă să le schimbe atitudinea faţă de propria sănătate. Datorită feedback-ului excelent primit din partea pacienţilor noştri şi din dorinţa de a răspunde cerinţelor cât mai prompt cu putinţă, Farmacia Tei se mută într-un spaţiu modern şi primitor, întins pe o suprafaţă de 500 mp şi se situează în Bd-ul Lacul Tei nr.31-33 (vsv de Parcul Circului), foarte aproape de locaţia actuală. Pentru a ne familiariza cu noul sediu şi pentru a afla cât mai multe detalii, am stat de vorbă cu Claudia Iordache, farmacist şef în cadrul noii farmacii.

1. Care sunt provocările cărora le faceţi faţă într-o zi obişnuită de muncă?

Provocarea cea mai mare este de a face corect şi rapid mai multe lucruri în acelaşi timp şi de a reuşi să prioritizezi sarcinile şi responsabilităţile.
Pentru aceasta este nevoie de mare atenţie la detalii, acurateţe, organizare şi o bună comunicare,  farmacia fiind un etalon pentru ordine si curăţenie. Din păcate în zilele noastre, farmacia a devenit etalon pentru căştigul facil.

2. Care a fost cea mai dificilă situaţie cu care v-aţi confruntat până acum ca farmacist şef?

Se întâmplă anumite incidente de ordin tehnic care perturbă activitatea şi ne împiedică să răspundem prompt solicitărilor venite din partea pacienţilor. Respectul, interesul sincer şi empatia pentru sănătatea pacienţilor este  prioritatea noastră permanentă.

3. Ce medicamente au prioritate când se întocmeşte lista aprovizionării?

Nu se poate vorbi de “o listă a aprovizionării” la medicamente. Pacientul îşi cumpără medicamente în funcţie de afecţiunea de care suferă – acută sau cronică, conform reţetei sau simptomelor.

4. Ce aşteptări estimaţi pe parte de vânzări în ceea ce priveşte noua farmacie?

Datorită spaţiului mult mai larg şi a gamei variate de produse, ne aşteptăm la o creştere a vânzărilor cu 5-10%.

5. La ce preţuri să se aştepte clienţii, comparativ cu celelalte farmacii de pe piaţă?

Aşa cum ne-am obişnuit pacienţii, avem aceleaşi preţuri corecte, practicate până acum în Farmacia Tei.

6. Acordaţi clienţilor carduri de reduceri?

Deoarece avem preţuri competitive, nu necesiă această formă de marketing.

7. Ce produse pentru bebeluşi găsim la dumneavoastră în farmacie?

În Farmacia Tei avem o gamă variată de produse destinate nou-născuţilor, de la vaccinuri, medicamente şi suplimente, până la produse de îngrijire.

8. Ce segmente de piaţă consideraţi că nu au fost acoperite suficient de majoritatea farmaciilor şi ce elemente noi aţi putea introduce în oferta dumneavoastră în perioada următoare?

În piaţa farmaceutică există lacune în ceea ce priveşte acoperirea nevoilor de nutriţie specială (orală şi parenterală) şi tehnică medicală. Prin urmare,ne dorim să răspundem şi acestor nevoi ale pacienţilor noştri.

www.farmaciatei.ro

Comments

comments