Isabela Maria mă împlineşte!

interviu_12

Oana Roman nu mai are nevoie de vreo introducere, a demonstrat de-a lungul timpului că este o femeie puternică şi independentă, iar acum poate spune că se simte împlinită din toate punctele de vedere odată cu venirea pe lume a fetiţei ei dragi, Isabela Maria.

Cum ai reacţionat când ai aflat că eşti însărcinată?

Întâi am aşteptat să fiu sigură de faptul că sunt însărcinată, apoi m-am gândit cum să îl anunţ pe Marius astfel încât să fie un moment special. Amândoi ne doream un copil dar nu am plănuit nimic, am lăsat lucrurile să vină de la sine, iar totul s-a întâmplat mai repede decât ne aşteptam. Am primit vestea cu imensă bucurie, a fost încununarea sentimentelor şi a iubirii noastre.

 

Ai avut o sarcină mediatizată, cum ai reuşit să faci faţă tot timpul acesta?

Era de aşteptat ca sarcina mea să fie mediatizată având în vedere faptul că eu sunt o persoană publică foarte mediatizată. Mă aşteptam la acest lucru şi nu m-a deranjat deloc, mai ales că am avut o sarcină foarte uşoară şi fără probleme. Totuşi am încercat să nu mă expun excesiv, deşi uneori fără voia mea au ajuns în presă informaţii şi chiar poze care ar fi trebuit să rămână doar ale noastre.

Ai făcut cumpăraturi pentru fetiţă înainte de naştere sau ai fost superstiţioasă?

Recunosc că am fost superstiţioasă şi nu am cumpărat pesonal nimic pentru fetiţă, am mai primit cadouri dar noi nu am cumpărat absolut nimic până când am născut. Ne-am făcut liste şi stiam exact ce aveam de luat, am comandat mobila fetiţei la Romina Furniture, un mobilier absolut superb, dar şi acela a venit acasă după ce am născut.

Povesteşte-ne un pic despre experienţa naşterii în cadrul maternităţii Sanador.

Experienţa mea la Sanador a fost extraordinară, eu nu am prea avut probleme de sănătate şi nu am stat internată, iar acum sunt convinsă că Sanador a fost pentru mine cea mai bună alegere.

Oamenii de acolo s-au purtat extraordinar, am avut parte de nişte servicii impecabile, un personal care m-a făcut să mă simt ca acasă şi nu la spital, iar acest lucru a contat enorm. Vreau încă o dată să le mulţumesc medicilor, asistentelor, personalului de acolo, şi nu în ultimul rând Georgianei Lazăr cea care coordonează actvitiatea spitalului şi care mi-a devenit şi prietenă.

Ce sentiment ai trăit atunci când ai ţinut-o în braţe pe Isabela Maria?

Nu cred că sentimentele acelea se pot descire în cuvinte. E imposbil să poţi exprima ceea ce simţi când vezi copilul pentru prima oară, când îi auzi primele sunete, când o saruţi prima oară… nu se poate descrie… e ceva sublim ce ţine de divinitate.

Care a fost cel mai emoţionant moment de când esti mămică? Dar cel mai dificil?

Cel mai emoţionant moment a fost când am născut-o şi când am văzut-o pentru prima oară, dar şi atunci când am luat-o apoi în braţe şi am strâns-o la piept. Momente dificile, slavă Domnului, nu au fost, dar când a început să plângă prima oară mai tare din cauza crampelor, m-am panicat un pic.

Cine te ajută la îngrijirea bebeluşului?

Avem o doamnă care stă la noi şi ne ajută şi care se descurcă extraordinar. De asemenea mi-a fost de mare ajutor, şi fără de care, recunosc, nu cred că m-aş fi descurcat.

 

Ce tipuri de biberoane ai decis să foloseşti pentru a o hrăni pe micuţă?

La recomandarea unei bune prietene, dar şi a celor de la spital, am ales biberoanele Dr. Brown, cele din sticlă. Sunt foarte bune şi ajută la reducerea colicilor deoarece au un dispozitiv care absoarbe din aer.

Este postura de mamă aşa cum ţi-ai imaginat?

Este minunat, copilul imi dă o energie pozitivă incredibilă, mă umple de o fericire greu de exprimat în cuvinte şi care mi-a dat sentimentul de împlinire totală.

 

Care crezi că este schimbarea majoră pe care un copil o aduce sau ar trebui să o aducă în viaţa unei femei?

Un copil schimbă tot. Schimbă priorităţile, sentimentele, programul, şi cum spuneam cred că cel mai important este faptul că îţi dă sentimentul împlinirii sufleteşti.

 

Care sunt cele mai importante „ingrediente” în creşterea sănătoasă a unui copil?

Cred că răbdarea şi capacitatea de a întelege şi a răspunde nevoilor copilului sunt cele mai importante ingrediente.

Ce valori consideri că sunt foarte importante şi ai vrea să le transmiţi fetiţei tale?

Valorile pe care le-am învăţat la rândul meu de la părinţii mei: datoria demnităţii, a bunului simţ, a generozităţii şi a crezului în Dumnezeu.

 

Ce crezi că ar trebui să asigure părinţii copiilor lor pentru o copilărie fericită?

Ca părinte cred că întotdeauna vei dori să îi oferi tot ce e mai bun copilului tău, dar niciodată nu trebuie să lipsească înţelegerea, liniştea, armonia, pacea în suflet, veselia şi bucuria de a trăi fiecare moment la maxim.

 

Cum îţi imaginai viaţa de mămică şi cum este de fapt?

Viaţa de mamă este exact cum mi-am imaginat, mai ales că am parte de un copil cuminte şi bun, care ne face viaţa mai frumoasă în fiecare clipă.

Comments

comments