Iubirea necondiționată, un exercițiu pentru 2016

editorial-ianuarie-2016

A fost un an încărcat, un an greu, un an pe care ne-am fi dorit să-l fi putut șterge din calendar, dacă ne amintim, de exemplu, întâmplările mai puțin fericite de la sfârșitul lui 2015. Dar numai așa, prin prisma acestor lucruri deloc optimiste, le putem trăi mai intens și le putem aprecia mai mult pe cele fericite. Niciodată nu știm ce ne rezervă viitorul, nu ne rămâne decât să facem ceea ce este mai bine în prezent, să fim împăcați cu deciziile noastre și să nu uităm să oferim dragoste celor dragi, fără a aștepta, neapărat, ceva la schimb.
Fiecare copil vine pe lume cu un mesaj. Indiferent de starea fizică în care se naște, perfectă ori imperfetă, bună sau mai puțin bună, vom avea ceva anume de învățat de la el atât timp cât îi vom fi alături. Să luăm un exemplu: surditatea. Cum ne dăm seama că bebelușul nostru aude sau, dimpotrivă, nu aude? „Interviul special“ lămurește toate curiozitățile și răspunde la toate întrebările pe această temă. Deși surditatea poate părea un subiect ușor delicat, aflați că există soluții la îndemână și că, extrem de important în contextul dat, este să continuăm să fim părinți. Ce anume înseamnă asta? Aflați citind textul realizat împreună cu doamna dr. Emilia Florescu, medic primar orl adulți și copii, cu specializare în limbajul mimico-gestual, la clinica MEDICOVER VICTORIA.
Despre alimentația din timpul sarcinii știm aproape tot ce se poate ști: că e bine să evităm anumite produse, că e recomandat să alegem cu mare atenție tipurile de carne și că legumele și fructele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. De ce este, însă, nevoie să facem toate acestea? Cum ne ajută concret organismul, dar mai ales, cum îl ajută pe micuțul pe care urmează să-l aducem pe lume? Doamna dr. Bratu Maria Daniela, medic homeopat, diabetolog, nutriţionist şi endocrinolog, ne-a oferit, în paginile rubricii „Sfatul medicului“, explicații, soluții, sfaturi de mare folos fiecărei femei care își dorește să devină mamă sau care așteaptă un copil.
Și pentru că vorbeam, la început, despre dragoste ca despre un gest necondiționat, încheiem editorialul nostru cu un citat din interviul cu Raluca Zenga, autoarea „Manualului mămicii ZEN“ (Ed. Integral), care ne-a istorisit în confesiunea de la „Povestea lunii“, cum i-a venit ideea cărții, cum a crescut și cum s-a transformat într-un vis împlinit. „Mama ZEN comunică și acționează cu multă empatie, punându-se deseori în locul celorlalți pentru a-i înțelege mai bine; nu judecă și nu critică, având o conduită de acceptare și toleranță. Este mama pe care cu toții ne-am dori să o avem prietenă, deoarece este sinceră, directă și gata mereu să ofere ajutorul pe care de cele mai mai multe ori nici nu trebuie să i-l ceri, pentru că simte imediat un suflet aflat la ananghie“, spune Raluca Zenga. Un alt mod de a defini iubirea necondiționată, nu-i așa? Să aveți un An Nou bun!

Revista “Copii și Părinți”

Comments

comments