La ce tratamente cosmetice putem apela în timpul sarcinii

frumusete

În perioada sarcinii, corpul tău are nevoie de o îngrijire specială, pentru a reduce cât mai mult efectele gravidităţii asupra aspectului estetic. Trebuie să ştii că poţi apela la tratamente special concepute pentru tine, pe care le poţi face pe parcursul celor 9 luni, pentru a-ţi ajuta corpul să nu sufere schimbări majore la nivelul pielii.
Şi tenul tău poate avea de suferit în această perioadă. Dezechilibrele hormonale din timpul sarcinii se pot manifesta şi prin apariţia unor probleme de tip acneic. Tratamentele cosmetice faciale sunt sigure pe tot parcursul celor 9 luni, dar ai grijă să îi explici specialistei la care apelezi că eşti însărcinată deoarece pielea ta este mult mai sensibilă acum. Poţi face peeling-uri enzimatice, folosind principiile active existente în lapte sau nişte substanţe speciale ce „dizolvă” punctele negre. In cazul acneei, medicii apelează la substanţe care nu sunt nocive pentru bebeluş, precum preparate cu zinc sau vitamina C, aplicate local. Insă tratamentul ameliorează foarte puţin acneea şi nu are succes deplin decât după naştere.
Gomaj? Da, fără rezerve. Suprasolicitată timp de 9 luni, epiderma corpului are mare nevoie să fie „susţinută” pentru a putea face faţă cu brio unei întinderi impresionante. Sigur, tu trebuie să o ajuţi hidratând şi hrănind pielea mai mult ca niciodată. Fă-ţi un gomaj cel puţin o dată pe săptămână. Scăpând de celulele moarte adunate la suprafaţa pielii, exfoliantele permit cremelor, în special celor antivergeturi, să intre mai bine în piele.
Cele mai multe produse cosmetice sunt sigure pe toată perioada sarcinii şi, în plus, te ajută să arăţi bine şi să câştigi un plus de încredere în tine. Pe de altă parte, fereşte-te de produsele cosmetice „îmbogăţite” cu tot felul de chimicale sau vitamine care pretind că atenuează sau chiar fac să dispară semnele îmbătrânirii. Ele pot conţine o multitudine de elemente nocive atat pentru tine cât şi pentru copilul tău.

Solar? Un NU hotărât! Dacă până şi palidul soare de iarnă reprezintă un risc de hiperpigmentare pentru viitoarea mamă, nici nu se pune problema să mergi la solar în timpul sarcinii!

În ceea ce priveşte epilarea cu ceară, în timpul sarcinii problemele de circulaţie sunt frecvente. De aceea este recomandată ceara rece, în detrimentul celei calde. Căldura poate provoca o dilatare a vaselor sanguine ceea ce conduce la apariţia varicelor.

Comments

comments