Laptele de migdale

Ce substanțe nutritive conțin migdalele?

În migdale găsim mangan, vitamina E și magneziu. De asemenea, mai conțin vitamine din complexul B (inclusiv acid folic), acizi grași Omega 6, cupru, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, proteine şi fibre. Studiile arată că 20-25 de migdale consumate zilnic (aproximativ 40 grame) acoperă 35% din necesarul zilnic de vitamina E și 12% din necesarul zilnic de proteine.

Când pot introduce migdale în alimentația copilului meu?

Migdalele, ca și nucile, sunt recomandate copiilor după vârsta de 1 an din cauza potențialului alergen, deși în cazul copiilor fără un istoric de alergii, unii pediatri recomandă migdalele chiar și înainte de această vârstă, iar în cazul unui istoric de alergii după vârsta de 2 ani. Ca în cazul oricărui aliment nou introdus în dieta bebelușului, consultați medicul pediatru și respectați regula celor 4 zile.

Ce beneficii aduc migdalele organismului?

Consumul de migdale reduce riscul de infarct, previne diabetul zaharat (prin normalizarea nivelului glicemiei) și obezitatea. Datorită conținutului de fibre, migdalele reglează digestia. S-a descoperit chiar că ele funcționează asemenea unor probiotice, favorizând dezvoltarea bacteriilor benefice din tractul digestiv.
Prin conținutul de acizi grași, migdalele stimulează dezvoltarea și funcționarea creierului, iar aminoacizii esențiali sunt un antidepresiv foarte eficient.
Migdalele sunt adesea folosite în cosmetică pentru a combate și preveni uscarea și îmbătrânirea pielii, datorită conținutului mare de vitamina E.

Cum aleg şi păstrez migdalele?

Atunci când cumpărați migdale, aspectul lor trebuie să fie proaspăt, culoarea uniformă, iar mirosul dulceg. Orice alt miros poate fi un indiciu al faptului că migdalele sunt râncede. Cel mai bine se păstrează migdalele în coajă. Dar cum la noi sunt mai greu de găsit, sâmburii de migdale trebuie păstrați într-un recipient închis ermetic, ferit de lumină, căldură și umezeală. Migdalele se pot păstra și în frigider, rezistând astfel chiar vreme de 1 an.

Cum se prepară?

Cel mai indicat este ca migdalele să fie consumate crude. Atenție! Atunci când le oferiți copiilor, se pot îneca cu ușurință! Se mai pot consuma sub formă de lapte, și chiar brânză, se pot adăuga în cereale la micul dejun, biscuiți, prăjituri, fursecuri, bomboane.

Comments

comments