Lecția de siguranță

editorial-octombrie-2015

Ce înseamnă să-i oferi siguranță copilului tău? Înseamnă, înainte de toate, să fii informat tu, ca părinte, cu sfaturi de la oameni avizați, pentru că numai în felul acesta vei ști ce anume are nevoie puiul tău, ce îi face bine și ce nu îi pune viața în pericol. Să îi transmiți, pe scurt, încredere.

Rubrica Sfatul medicului, supervizată de doamna doctor Irina Iordache Grecea, medic primar pediatru neonatolog la Spitalul Sanador, ne arată, pas cu pas, ce se întâmplă cu bebelușul după prima secundă în care vine pe lume, până în clipa în care ajunge la sânul mamei, când cei doi se întâlnesc, se simt unul pe altul, după călătoria pe care au făcut-o împreună timp de nouă luni. Dacă vă propuneți să deveniți mame, veți afla, astfel, cum continuă „aventura“ bebelușului și în universul celor mari.

Interviul special ne aduce, și el, o poveste minunată. Poate știți de „Cursurile de puericultură“ organizate de Bebe Tei. Ei bine, Monica Feroli, asistent medical principal în pediatrie la BB Care, ne-a spus cum s-au născut ele, cum au evoluat și cât de folositoare le sunt părinților sau viitorilor părinți. Ca o paranteză, în luna octombrie, întâlnirile au loc pe 16, 20 și 30 la Salon Jubile Decebal iar pe 14 și 21 la Golden Tulip Times. Durează aproximativ 3 ore și se pot prelungi până în jurul orei 20.00. După finalizarea lor, tăticii obțin un atestat, care le va permite prelungirea concediului paternal cu încă 10 zile lucrătoare (în total 15), conform Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000.

Dar siguranța mai implică și alte lucruri, cele care fac parte din categoria emoțiilor. În momentul în care un copil are certitudinea că este iubit, în el va crește, automat, siguranța. Încrederea, cum am scris la începutul editorialului. Multe și variate sunt modurile în care le putem arăta asta. În articolul de la pagina Cu tati, am stat de vorbă cu un tătic foarte inventiv. Cosmin Guță este grafician într-o agenție de publicitate și are un băiețel, Eric, care împlinește, în curând, un an. I-am lansat o provocare: să-și imagineze o scrisoare adresată fiului său, prin care Eric să-și dea seama, când va putea citi, cât de mare este dragostea părinților lui pentru el. Ce a scris Cosmin, vă lăsăm să descoperiți singuri!

Revista Copii și Părinți

Comments

comments