Lecturi de vacanță: 5 recomandări

Pentru că e vacanță, iar vara coincide și cu perioada concediilor, să nu uităm să dedicăm timp și lecturii împreună cu cei mici. Editura „Cartea copiilor“ are o ofertă irezistibilă de titluri noi. Am selectat (și devorat!) cinci dintre ele:
„Citește-i iepurașului tău!“ ne îndeamnă scriitoarea Rosemary Wells, autoarea volumului omonim. Să citim împreună, zilnic, douăzeci de minute cu copilul nostru este cel mai prețios dar pe care i-l putem face. Conversația dintre un adult iubitor și, da, chiar un nou-născut formează și hrănește tânărul creier. Primii trei ani de viață sunt, spune scriitoarea, foarte importanți pentru formarea „arhitecturii“ creierului. Cuvintele și dialogul construiesc mintea unui copil, și nu neapărat jucăriile sofisticate sau gadget-urile din ce în ce mai sofisticate.

Toată lumea la bord, se anunță o aventură de proporții!

Mămici, tătici, copii, pregătiți-vă să călătoriți pe 6 continente, în 33 de aventuri super amuzante. Cartea „Roată, roată prin lumea toată“, de Richard Scarry, ne poartă, prin intermediul unor personaje amuzante – iată doar câteva nume: Pămătuf, Scrum, Hap-Ciu -, prin cele mai importante țări de pe Glob. Vom trece prin întâmplări pline de umor, vom afla mesaje subtile și mereu actuale, iar la final vom descoperi că, indiferent de spațiul unde locuim, suntem cu toții surprinzători de asemănători.
Copiii mofturici au cartea lor
Peter vrea laptele nici rece, nici fierbinte, Lucy adoră limonada roz, iar Jack, sosul de mere. Și tot așa. Fiecare copilaș al doamnei Peters, mama din „Cei șapte papă-lapte“ (de Mary Ann Hoberman), are preferința lui. Și sunt șapte la număr! Vă întrebați cum face față doamna Peters? Vă veți amuza aflând răspunsul! Chiar dacă în interiorul acestei familii nu este totul perfect, iubirea și bunătatea le dau putere și îi fac să privească lucrurile cu mult umor.

Noaptea, când micuții dorm, unele păsări pun la cale planuri…

„Puii de bufniţă“, de Martin Waddell, este o carte de ale cărei ilustrații vă veți îndrăgosti. Sunt semnate de Patrick Benson, un ilustrator care a început să studieze desenul în Florența și a continuat în Anglia la școli de prestigiu. Povestea îi are în centru pe Nana, Nanu și Nic, trei pui de bufniță care se gândesc noaptea, în pădure, la multe lucruri în timp ce își așteaptă mama să se întoarcă acasă.

Un text foarte secretos

În „Mesajul secret“ (de Eric Carle), Tim descoperă sub pernă, în seara dinaintea aniversării lui, un plic misterios, cu un mesaj secret. Oare despre ce e vorba? Suspans, suspans…

Foto: pixabay.com, PR