Lupta cu celulita

frumusete-44

Vremea se încălzeşte treptat, ceea ce înseamnă că ne pregătim pentru rochiţe, fuste şi pantaloni scurţi. Toate bune şi frumoase, însă ce facem dacă ne confruntăm cu problema celulitei? Să începem cu începutul. Cea mai bună şi eficientă metodă este, bineînţeles, masajul anticelulitic, însoţit de sport, hidratare şi un consum serios de legume şi fructe.
Masajul exfoliant cu zaţ de cafea este un mod natural de a scăpa de celulită. Ştiai că majoritatea cremelor anticelulitice au în compoziţia lor extract de cafea? Substanţele din cafea acţionează benefic asupra circulaţiei sângelui, ceea ce duce încet şi sigur la îndepărtarea celulitei. Masajul trebuie repetat săptămânal, până când celulita dispare integral. Nu uita că acest masaj este un prim pas, care ajută pielea să se regenereze, de aceea este indicat ca ulterior să foloseşti o cremă nutritivă.
Un meniu zilnic, care ajută la tratarea celulitei, trebuie să cuprindă cel puţin cinci porţii de legume şi fructe proaspete, cereale integrale, bogate în fibre, produse lactate, cu procent mic de grăsime, precum şi alimente bogate în acizi graşi esenţiali (peşte gras, ulei de măsline extravirgin, avocado, nuci şi migdale). Nu uita nici de cei doi litri de apă plată, pe care trebuie să îi bei zilnic. De mare ajutor sunt şi ceaiurile de plante, precum cel de mentă, ceaiul verde sau ceaiul de portocale.
Urcă-te pe bicicletă şi scapă de substanţele toxice adunate în corp. Cu o plimbare pe bicicletă, nu numai că te distrezi dar poţi face şi un bine sănătăţii tale. În afara faptului că poţi scăpa de celulită, plimbarea are şi o mulţime de efecte pozitive. Mersul pe bicicletă stimulează respiraţia şi circulaţia sanguină.
Cine s-ar gândi că mersul pe jos ar putea fi o metodă sigură de a scăpa de celulită. O plimbare de 15 minute, de două ori pe zi, te poate ajuta să scapi de 300 calorii. Datorită mersului pe jos, se îmbunătăţeşte funcţia respiratorie, muşchii şi fluxul sanguin al organelor, se întăresc pereţii vaselor sanguine,care devin mai elastici.

 

SFAT

Nu trebuie să ajungi pe stadion sau în sală ca să te lupţi cu celulita. O poţi face chiar la birou. Uită de lift şi urcă scările. Iar dacă nu ai prea multe drumuri de făcut, de la un etaj la altul, atunci când eşti la birou, fă o pauză la 2 ore şi dă o tură de scări.

 

Reduceţi consumul de sare! Sarea în exces favorizează reţinerea apei în ţesuturi, sprijină acumularea toxinelor şi face vizibil aspectul de coajă de portocală.

Comments

comments