Mâncărică de curcan

nutritie_32

Ingrediente:

500g piept de curcan; 2-3 linguri de unt; 2 cepe medii, tăiate mărunt; 1-2 tije apio (sau frunze de ţelină); 2 morcovi; 1 cartof dulce; 2 cartofi albi; 3 linguri făină; 3 linguri supă de pui (strecurată de legume şi carne); 1 ardei roşu; pătrunjel verde tocat mărunt; sare şi piper după gust (în funcţie de cât de condimentată a fost supa de pui)

Preparare:

Mai întâi se feliază morcovii şi se mărunţeşte ceapa şi apio.
Apoi într-o cratiţă medie se încinge untul, în el se căleşte ceapa până devine translucidă. Peste ceapă se pun morcovii şi apio şi se lasă să se înmoaie puţin. Se adaugă apio, cartofii tăiaţi cuburi mici şi făina.
Se amestecă bine de tot şi se toarnă peste legume supa de pui. Se lasă totul să dea în clocot, aproximativ 5 minute, apoi se pune ardeiul tăiat mărunt şi pieptul de curcan tăiat cubuleţe. Se lasă să fiarbă toate vreo 25-30 de minute, la foc mic, acoperite cu un capac, până când toate legumele se înmoaie, însă atenţie să nu se sfărâme. De asemenea se aşteaptă până când carnea de curcan s-a fiert. La ultimul clocot se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Aceasta este o reţetă de tocănişă, cu un gust dulceag şi o aromă irezistibilă de apio. Pentru un gust mai bun se foloseşte pentru tocăniţă, supă de pui strecurată. Dacă însă nu aveţi supă de pui, puteţi face o supă de concentrat, dar asta numai în caz de extremă urgenţă.

Timp de prepare:

40 minute.

Sursă reţetă: www.teoskitchen.ro

 

Medicul pediatru este cel care urmăreşte evoluţia copilului tău, de aceea, informaţiile oferite de noi au caracter informativ. Vă recomandăm să verificaţi opinia medicului în ceea ce priveşte sfaturile de nutriţie!

Comments

comments