Masajul prenatal şi postnatal

frumusete-ianuarie-2014

De-a lungul perioadei sarcinii viitoarea mămică se confruntă cu o numeroasă serie de schimbări la nivelul corpului dar şi pe plan emoţional, de aceea este important să apeleze la toate armele posibile pentru a combate orice neplăcere.

MASAJUL PRENATAL

se concentrează pe nevoile speciale ale gravidei, de la dureri de spate sau crampe musculare la retenţie de apă, vergeturi sau probleme legate de somn.
Practicat încă din antichitate, masajul prenatal implică multe beneficii, unul dintre acestea fiind îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Odată cu  stimularea diferitelor glande din corp, masajul reuşeşte să stabilizeze nivelul hormonal, ajutând la calmarea sistemului nervos. Procedura în sine seamănă cu tehnica masajului suedez, însă masarea se face cu mai multă blândeţe.
Masajul prenatal poate fi realizat apelând la pernuţe speciale, confecţionate astfel încât să poată susţine corpul femeii, aşezate pe o parte. Să nu uităm de un aspect care le interesează pe mămicile în devenire şi anume apariţia vergeturilor. Masajul prenatal are un rol esenţial şi în prevenirea acestei probleme deoarece menţine elasticitatea pielii.

MASAJUL POSTNATAL

va ajuta de asemenea la reducerea oboselii, a durerilor de spate, detensionare musculară şi mai ales la dispariţia centimetrilor acumulaţi în plus.

Masajul ajută viitoarele mame să elimine rezidurile din organism prin intermediul sistemului circulator şi limfatic şi combate oboseala ajuntând-o pe gravidă să se simtă mult mai plină de energie şi pregătită să facă faţă provocărilor de zi cu zi.

SFAT

Masajul prenatal este recomandat în trimestrele 2 şi 3 de sarcină când are rezultate remarcabile dacă este efectuat concomitent cu şedinţele de gimnastică (bineînţeles cu recomandarea medicului obstetrician). Specialiştii spun că favorizează un travaliu mai scurt, mai puţin dureros şi îmbunătăţeşte starea de sănătate a nou -născutului.

Comments

comments