Mergeţi cu bicicleta împreună cu copiii!

Sport

Mersul cu bicicleta împreună cu copiii este un prilej bun de a petrece timp cu familia. Dacă programul nu vă permite să ieşiţi în timpul săptămânii cu bicicleta, atunci rezervaţi-vă weekendurile pentru această activitate. Iar când plecaţi în vacanţe, luaţi în calcul, pentru o zi, închirierea unor biciclete – pe două roţi, explorarea mediului înconjurător devine mult mai fascinantă.

Înainte de a pleca la drum, copiii ar trebui să bifeze următoarele lucruri:

  • purtarea unui echipament de protecţie (cască, cotiere, genunchiere), fie că ieşirile au loc pe un teren sigur, fie în oraş, în parcuri sau locuri mai puţin aglomerate;
  • cunoaşterea regulilor de circulaţie şi, de asemenea, a regulilor stabilite de tati şi de mami.

Beneficiile mersului pe bicicletă

Ca orice tip de mişcare practicat regulat, şi mersul pe bicicletă are numeroase beneficii. Pentru cei mici, el este, în primul rând, un mod prin care se simt liberi. Emilian Nedelcu, autorul paginii biciclistul.ro, a învăţat să meargă pe bicicletă la 10 ani. „Tata m-a învățat să merg pe bicicletă, pe la vârsta de 10 ani. N-am să uit niciodată senzația de fericire și libertate pe care am simțit-o în momentul în care am învățat să-mi țin echilibrul pe două roți“, îşi aminteşte el. Citiţi mai multe despre avantajele practicării unui sport de către cei mici în paginile Interviului special din această ediţie! Cât despre beneficiile ciclismului, iată doar câteva dintre ele: somnul devine mai bun, digestia la fel, rezistenţa şi tonusul muscular cresc, starea de spirit se îmbunătăţeşte, circulaţia sangvină se îmbunătăţeşte şi ea, sistemul imunitar este stimulat. Prin urmare, atât adulţii cât şi copiii au suficiente motive de a merge cu bicicleta.

Siguranţa pe bicicletă

„Mergeam mult cu bicicleta până când, din neatenţia mea, am căzut. Mi-a luat o perioadă să îmi revin şi să îmi recapăt încrederea în mine. Ştiu exact unde am greşit: am pus frâna când aveam viteză prea mare şi am pierdut controlul. Dar nu m-am lăsat învinsă de teamă. Cel mai bun mod de a înfrunta frica este să repeţi ceea ce a provocat-o. M-am urcat aşadar din nou pe două roţi şi am refăcut drumul respectiv. Sunt mult mai atentă acum şi mai precaută cu viteza“, ne-a spus Victoria M., o cititoare a revistei „Copii şi Părinţi“. Accidentele pot fi provocate de noi sau de alţii. Controlul, atenţia, purtarea unei căşti de protecţie, evitarea aglomeraţiei sunt câteva măsuri de luat în calcul când mergem cu bicicleta. Pentru a ne bucura pe deplin de acest tip de mişcare minunat!

Comments

comments