Metode de a renunţa la masa de noapte

promo_52

A hrăni sau a nu hrăni bebeluşul în mijlocul nopţii – aceasta este întrebarea! Experţii susţin că, dacă bebeluşul tău este mai mic de şase luni, acesta ar trebui hrănit de fiecare dată când se trezeşte în timpul nopţii şi solicită asta. Odată trecut de şase luni, este vremea când putem începe procesul de renunţare la masa de noapte. Scopul principal este acela de-a separa ideea de masă de aceea de a merge la culcare, astfel încât dacă micuţul tău se trezeşte în timpul nopţii, nu va avea nevoie de sânul tău sau de biberon pentru a adormi la loc.

 

Metoda 1

După şase luni, copilul tău primeşte şi mâncare în timpul zilei, astfel încât nu va simţi nevoia să mănânce în timpul nopţii. Nu vei face altceva decât să sporeşti numarul problemelor legate de somn daca vei continua să îl hrăneşti cu biberonul sau să îl alăptezi de fiecare dată când se trezeşte în timpul nopţii. Dacă alăptezi, încearcă să scurtezi perioada de hrănire gradual. Schimbă ora la care hrăneşti copilul, astfel încât să nu fie în preajma orei de somn şi roagă pe altcineva să îl pună în pătuţ, pentru a nu simţi mirosul de lapte. Dacă îi dai biberon încearcă să reduci cantitatea de formulă în fiecare noapte.

Metoda 2

Dacă micuţul tău este obişnuit să primească multă atenţie în timpul nopţii, este momentul să devii mai reţinută, într-un mod gradual. Dacă i-ai dat lapte când s-a trezit, de exemplu, îl poţi dilua cu apă sau îl poţi, chiar, schimba cu apă, şi doar atât, până când va ajunge să renunţe la masa de noapte. În felul acesta va asocia noaptea cu somnul şi cu nimic altceva.

Metoda 3

Încearcă să nu asociezi mersul la culcare cu hrănirea. Dacă adoarme în timp ce mănâncă, opreşte procesul de alăptare şi pune bebeluşul în pătuţ. Pe măsură ce creşte, scade gradual numărul de mese şi frecvenţa cu care i le oferi.

Metoda 4

Dacă micuţul tău vrea să bea din biberon, poţi păstra acest ritual, însă însoţit de o poveste de noapte bună. Dacă cel mic îşi doreşte biberonul mai mult pentru a se simţi confortabil, pentru a se linişti, decât pentru a-şi potoli foamea, atunci este în regulă, însă nu îi lăsa biberonul în pat alături de el. Aceasta poate contribui la caria de biberon şi poate deveni unica sa sursă de siguranţă.

Încearcă să-l înveţi pe micuţul tău diferite asocieri cu somnul, care să nu implice masa, astfel încât să nu rămână în acest blocaj de-a asocia somnul cu faptul că primeşte lapte. Pune bebeluşul într-un balansoar împreună cu ursuleţul şi biberonul, iar după o vreme ia-l de acolo şi pune-l în pătuţul său alături de ursuleţ, însă fără biberon.

Comments

comments