Mit: Mâncare pe furiș, copil fricos

Puteți determina sexul copilului prin poziția sexuală la momentul conceperii și prin forma burții

Acest mit este fals. Sexul copilului este determinat de tată. Mai precis, dacă un spermatozoid care transportă un cromozom X fecundează ovulul, copilul va fi fată, iar dacă ovulul este fecundat de un spermatozoid care transportă cromozomul Y, copilul va fi băiat.
Forma burții nu este determinată de sexul copilului. Forma și poziția burții este determinată de poziția și dimensiunea copilului. De exemplu, în ultimul trimestru de sarcină, capul copilului se deplaseză către pelvis, pentru a se pregăti pentru naștere. Acest lucru face ca burta mamei să se mărească în partea de jos, dar se întâmplă atât în cazul fetelor, cât și în cazul băieților. O viitoare mămică poate avea burta mai mare în partea de sus, pentru că bebelușul are o greutate mai mare, nu că este de un anumit sex.

Pisică sau câine în preajmă, bebeluș cu mult păr și mulți dușmani

Cât timp ești însărcinată, nu te juca cu pisici sau câini și nu îi atinge, altfel copilul va avea mulți dușmani și va suferi de pilozitate în exces (păr în exces). PARȚIAL ADEVĂRAT!
Ce-i drept, pisicile nu îi vor aduce copilului nici dușmani, nici pilozitate în exces, însă ar putea să îi cauzeze o altă problemă, mult mai mare: infecția cu toxoplasmoză. Anumite pisici sunt purtătoare ale agentului patogen al toxoplasmozei, o maladie congenitală gravă care afectează sistemul nervos. Așadar, dacă ai în casă o pisică, mergi cu ea la o clinică veterinară, pentru a verifica dacă poartă agentul patogen.

Poziția “picior peste picior”, bebe cu piciorușe strâmbe

Nu sta picior peste picior, altfel copilul se va naște cu picioarele strâmbe sau va fi crăcănat. PARȚIAL ADEVĂRAT!
Faptul că tu stai picior peste picior nu afectează cu nimic forma piciorușelor bebelușului, însă aduce o problemă destul de serioasă: circulația proastă a sângelui. Dacă obișnuiești să stai picior peste picior sau mult timp la masă, circulația la nivelul picioarelor este serios afectată și pot să apară varicele.

Mâncare pe furiș, copil fricos

Dacă mănânci pe furiș, copilul tău va fi un fricos. FALS!
Mâncatul pe furiș nu are nicio legatură cu puterea și curajul copilului tău. Totuși, faptul că ești tentată să mănânci pe furiș, ascunde două probleme: fie nu te hrănești suficient, fie îți place să te atingi de alimente interzise. Gândește-te că ambele situații îi fac rău bebelușului. Dacă nu te hrănești suficient, nici el nu este hrănit suficient. Dacă mănânci alimente interzise, îi poți provoca intoxicații sau diverse probleme de sănătate.

Comments

comments