Mituri despre preconcepție

1. Este o idee bună pentru viitori tați să ia un supliment de fier în timp ce încearcă să conceapă un copil?10

Mit. Deși unii bărbați ar putea să ia un supliment cu multivitamine pentru a-și completa dieta, prea mult fier poate face de fapt mai grea concepția fătului. Un exces de fier face mult rău spermei. Deoarece oamenii își satisfac cu usurință nevoile de fier prin dietă, este important să alegi un supliment cu multivitamine care are aport scăzut în fier.

2. N-am folosit pilule contaceptive, deci a rămâne însărcinată ar trebui să fie floare la ureche.

Mit. Doar pentru că nu ai utilizat pilule contraceptive, nu înseamnă neapărat că ai un avantaj. Deși femeile care au luat pilule ar putea să aștepte mai mult pentru reglarea ciclului menstrual după întreruperea contraceptivelor, ele nu sunt nici mai mult nici mai puțin fertile. Fertilitatea poate fi influențată de mai mulți factori cum ar fi condițiile medicale, nutriția, greutate ta, stresul, traume din copilărie etc.

3. Un cuplu este considerat infertil dacă a încercat fără succes să conceapă timp de 12 luni, însă o vizită la medic îți poate fi de ajutor chiar și după 6 luni de încercări.

Adevăr. Din păcate, există multe motive pentru care o femeie sau un bărbat sănătos nu pot să conceapă un copil fără ajutor. Așa că nu mai pierdeți timpul valoros și mai ales nu vă umpleți de frustrări, vă sfătuim ca după șase luni de solide încercări să mergeți la un control medical pentru asistență suplimentară.

4. Partenerul meu ar trebui să evite băile fierbinți, atunci când încercăm să concepem un copil.

Adevăr. Spermatozoizii sunt foarte sensibili la căldură. Deci dușurile fierbinți, saunele sau băile calde și costumele de scafandru pot deteriora potențialul spermei unui bărbat, deci pot reduce cu mult șansele de a te lasă însărcinată.

5. Subponderală sau supraponderală, greutatea poate reduce șansele de a rămâne însărcinată.

Adevăr. Femeile care încearcă să conceapă un copil la o greutate normală, au cele mai mari șanse de a concepe și de a avea un copil sănătos. Indicele de masă corporală, IMC, este un număr calculat din greutatea și înălțimea persoanei respective. Femeile cu un IMC mai mare (supraponderale) sau cu un IMC mai mic (subponderale), față de limitele normale întâmpină probleme la concepție și sarcină. Prin urmare, este recomandat să ai o greutate corporală normală înainte de a începe conceperea unui copil.

Comments

comments