Mituri despre sarcină

mit-sau-realitate

Dacă dormi pe spate îi faci rău copilului.

Multe femei cred că alimentarea cu sânge a placentei nu este foarte bună dacă dorm pe spate. Originile acestui mit pot fi găsite în câteva cercetări foarte serioase, făcute între anii 1960 şi 1970, care au demostrat că presiunea sângelui este mai mică la femeia însărcinată ce stă pe spate. Compresia venei cave, o venă puternică, aflată sub uter, se poate întâmpla atunci când femeia este însărcinată. De aceea, în acestă perioadă, femeile sunt încurajate să stea într-o parte, în picioare, sau să meargă.
Contracţiile reduc cantitatea de sânge care se îndreaptă spre placentă. Un copil foarte sănătos poate suporta acest lucru fără probleme. Poziţia pe spate a mamei poate dăuna foarte mult fătului, mai ales dacă acesta este stresat, predispus la infecţii, sau este o sarcină foarte lungă. Aşa cum există posibilitatea ca placenta să nu fie alimentată cu suficient sânge dacă mama stă în poziţia culcat pe spate, aşa este posibil ca mama să experimenteze lipsa de oxigen, şi în acest fel se poate considera că o anumită sarcină are un risc mai mare. Şi dacă acest flux al sângelui a fost într-adevăr compromis, mama va suferi de ameţeli şi îşi va schimba poziţia imediat, fără a o face intenţionat, ci inconştient. Şi acest lucru ar fi neobişnuit.
Dacă sarcina are risc mare şi apar şi problemele la rinichi, hipertensiune sau deshidratări, este recomandată odihna stând pe partea stângă dar, în timpul unei sarcini normale, o femeie poate adopta orice poziţie i se pare confortabilă.

Pierzi un dinte pentru fiecare copil pe care îl faci.

În zilele noastre, având posibilitatea alimentelor şi suplimentelor fortifiante, nicio femeie nu ar trebui să piardă câte un dinte ori de câte ori rămâne însărcinată şi naşte! Nutriţia este foarte importantă pentru păstrarea sănătăţii în timpul sarcinii. În anii pre-adolescenţei şi ai adolescenţei femeia acumulează foarte mari rezerve de fier şi calciu, care o fortifică şi o pregătesc pentru o eventuală sarcină. Dacă alimentaţia unei femei nu conţine aceste alimente cheie, cererile copilului în dezvoltare vor fi foarte mari şi vor dăuna atât mamei, cât şi lui.

 

În timpul sarcinii se poate pierde calciu din oase şi dinţi. Femeile ar trebui să-şi administreze 1500 mg de calciu în fiecare zi, indiferent că această cantitate provine din alimente sau din suplimente. Dinţii pot fi pierduţi dacă aceste rezerve ale femeii nu există sau se pierd din cauza proastei alimentaţii sau în perioada de început a sarcinii.

Comments

comments