Mituri despre sexul bebeluşului

mit-sau-realitate-iunie-2015

Greţurile de dimineaţă sunt specifice mamelor însărcinate cu fetiţe. Acesta este unul dintre cele mai întâlnite mituri, dar desigur poţi găsi printre apropiaţii tăi mame care au băieţi şi au experimentat greţurile matinale şi mame care au fetiţe şi nu stiu ce înseamnă aceste greţuri, deci nu e un “test” concludent.
Însă, într-adevăr, se pare că aceste greţuri sunt ceva mai frecvente în rândurile mamelor de fete, deci s-ar putea să ai şanse sporite de a fi conceput o fată dacă te lupţi cu stări puternice de rău în primele săptămâni de sarcină.

Poftele în sarcină

Se spune că dacă gravida pofteşte dulciuri, va avea fată, dacă pofteşte alimente sărate, va avea băiat. Bineînţeles că nu există o legătură relevantă între pofte şi sexul copilului, ele putând cel mult să semnaleze anumite carenţe ale organismului.

Forma burţii

O burtă ţuguiată ar prezice băiat, una rotundă o fetiţă. Sau se mai spune că sarcina purtată “jos” indică faptul că e vorba de un băiat, iar cea purtată “sus”, că e fată. De fapt, forma şi poziţia burţii unei femei însărcinate are legătură cu alte lucruri decât cu sexul copilului şi anume: cu tonusul musculaturii, cu numărul de kilograme acumulate în sarcină, cu poziţia în care stă fetusul în burta mamei.

Tenul gravidei

Dacă tenul rămâne “curat” şi e luminos, e semn că vei avea băiat, dacă te umpli de pete, vei avea fată. Aceasta este o altă superstiţie, dar care uneori e vehiculată într-o variantă contradictorie (că schimbarea tenului semnalează băiat şi un ten curat, o fată).

Cât de activ e fătul

Se spune că bebeluşii de sex masculin sunt mai activi, mişcă mai mult, îşi semnalează mai des prezenţa prin lovituri aplicate mamei, în timp ce fetiţele sunt mai “leneşe”. Acesta este un mit discriminatoriu, care se bazează pe prejudecata că băieţii sunt mai energici, mai activi iar fetiţele sunt mai statice, mai “cuminţi”.
Sunt vehiculate o serie de mituri pe tema sexului copilului, cele enumerate anterior fiind cele mai frecvente. Este ciudat cum în ziua de azi, cu accesul la tehnologie, la procedee performante de a afla sexul bebeluşului, miturile persistă în a avea mare succes şi sunt propagate în continuare.
Miturile au succes şi fiindcă, uneori prin coincidenţă, se suprapun cu realitatea în anumite cazuri şi atunci parcă “sunt întărite” dar, desigur că nu trebuie să le privim decât cel mult ca pe o formă de amuzament.

Comments

comments