Muzica pentru cei mici

educatie-ianuarie

Muzica are un rol important în dezvoltarea copiilor. Cântatul la un instrument solicită zonele funcţionale ale creierului şi ajută la îmbunătăţirea abilităţilor motorii.
Dragostea copilului pentru muzică începe deseori cu anumite cântecele de adormit sau rime pe care mama i le spune când copilul e în pătuţ. Pe măsură ce ei cresc, muzica joacă în continuare un rol important în fiecare etapă a educaţiei lor.
Artele pot schimba complet şi aduce energie procesului de învăţare. Este o unealtă puternică atunci când poţi să faci o legatură între muzică şi arte sau alte subiecte de bază. Puterea muzicii poate fi vazută în multe şcoli, fiecare şcoală integrând muzica în sălile de clasă într-un mod diferit.
Copiii mici învaţă bine prin intermediul repetiţiei şi nu există un exemplu mai bun al puterii repetiţiei decât muzica. Pentru a cânta la un instrument muzical, este nevoie de mult exerciţiu. Îi ajută de asemenea să-şi îmbunătăţească coordonarea mână-ochi sau a abilităţilor motorii. Utilizarea unui instrument este în mare parte o ştiinţă. Trebuie să ştii ce se întamplă înăuntru şi cum funcţionează.
Muzica îi ajută pe copii să înţeleagă mai bine subiectele şcolare de bază iar efectele ei se pot observa şi în alte aspecte ale dezvoltării lor. Impactul pozitiv pe care îl are asupra stimei de sine şi a nivelului de interacţiune socială este crucial.

Copilul care are probleme cu numerele se bazează deseori pe memorie. Deoarece muzica este un eveniment temporal, elevii au sentimentul ca sunt proprietarii ei. Spre deosebire de alte funcţii, cum ar fi vorbitul, care sunt centrate pe anumite părţi ale creierului, muzica are legătură cu toate zonele funcţionale ale creierului.

Revista Copii şi Părinţi a lansat prima colecţie de cântece instrumentale pentru copiii cu vârsta între 0 şi 3 ani. Colecţia cuprinde mai multe volume, fiecare volum ilustrând un gen muzical diferit. Cântecele sunt transpuse instrumental şi adaptate pentru copii, scopul proiectului fiind unul educativ şi care îşi propune să familiarizeze copiii cu valorile autentice din patrimoniul muzicii româneşti sau cu hiturile antrenante care au darul de a binedispune. Primul volum cuprinde o serie de melodii care oferă ritmuri frumoase pentru relaxarea micuţului tău, tratând într-o manieră surprinzătoare folclorul românesc.

CD-DVD BSM-01(1)

 

 

buton

 

Comments

comments