Ne luăm energia din ceea ce facem, dacă facem cu pasiune

Cine nu știe de Bioderma, brandul care a cucerit piața de produse cosmetice din România? Roxana Ștefan este femeia din spatele lui. În calitate de Business Unit Manager Bioderma România, munca ei nu este deloc ușoară. Dar nici grea. Pentru că experiența a învățat-o un lucru: dacă nu mergi la job cu plăcere și dacă nu te simți acolo ca acasă (da, se poate!), înseamnă că e cazul să cauți altceva. „Iubesc foarte mult ceea ce fac și echipa cu care lucrez. Din fericire, am clădit un mediu de lucru ce pune preț pe acest echilibru. La birou, mă simt într-un fel ca acasă – ne îmbrăcăm cum vrem, decorăm spațiul de lucru cum dorim, râdem mult, luăm masa împreună”, ne-a spus Roxana Ștefana în paginile „Interviului special”. Cât despre „acasă, alături de familie”, atmosfera nu este foarte diferită, însă cu alte conotații și alt tip de dragoste: „Aici îmi fac plinul de energie, râdem la fel de mult, ne jucăm, ne iubim, ne răsfățăm. Este locul unde știu că mă așteaptă întotdeauna 3 băieți, 4 căței și 6 pisici… Toți cu aceeași dorință: să petreacă timp cu mine!”.

Ne luăm așadar energia din tot ceea ce facem, atât timp cât facem cu pasiune, cât nu respingem provocările, le acceptăm așa cum sunt și încercăm să găsim soluții. Să cedăm în fața problemelor este cel mai la îndemână. Rubrica „Sarcină” conține articole ce oferă soluții pentru mai multe disconforturi din perioada gravidității, iar textul „Voința este cea care ne ajută să practicăm un sport!” („Sport”) ne dă un impuls să depășim clișeele cu care mulți ne-am obișnuit: „Bine, bine, dar ridicatul copilului în brațe, întinsul rufelor, alergatul la piață, învârtitul în mâncare nu presupun tot mișcare?”. Ba da, tot mișcare presupun, dar nici unul din aceste tipuri de „exerciții” nu se compară cu practicarea regulată a unui sport. În materialul de la rubrica „În vacanță”, aflați că nu e imposibil să pleci la drum cu rulota, în familie. Avem exemple de la oameni care merg des în concedii astfel, împreună cu copiii, iar experiențele sunt întotdeauna unice.

„Sfatul medicului” aduce informații despre înțepăturile de insecte și cum să ne protejăm copiii de ele. Materialul este semnat de dr. Dr. Elena Luminița Spătariu, medic specialist pediatru. Este bine să știm cum acționăm în situații mai puțin plăcute atât pentru părinți, cât și pentru cei mici. Dar mai ales să nu lăsăm să ne cuprindă panica și să ne recuperăm energia chiar și atunci când credem că este imposibil!

O toamnă relaxantă, cu multe bucurii! Cu drag, Revista „Copii și Părinți”

Comments

comments