Noutăți pe gustul părinților

În luna februarie, vă facem, dragi părinţi, program de îndrăgostiţi. Pentru că pe 14 februarie este Valentine’s Day, iar pe 24, Dragobetele, vorbiţi din timp cu bunicii sau bonele să plecaţi două zile într-un weekend romantic veneţian. Pe 11 februarie, conform programului afişat pe pagina oficială a Carnavalului de la Veneţia, www.carnevale.venezia.it, se dă startul petrecerii în laguna de la Marea Adriatică. Iar dacă timpul nu vă permite totuși să mergeți aici, puteți arunca o privirea asupra materialului de la rubrica „În vacanță“, ca sursă de inspirație pentru o viitoare călătorie.

Paginile „Sfatul medicului“ vă aduc informații despre ecografia transfontanelară – ce este, când se realizează şi în ce constă. Primele zile și luni de viață ale bebelușului necesită atenție sporită atât din partea părinților, cât și a medicilor. Cu atât mai mult dacă este vorba de bebeluși care au întâmpinat dificultăți la naștere sau sunt prematuri. Astăzi, există o multitudine de examene imagistice și medici supra-specializați, meniți să indice cu precizie despre ce anume este vorba pentru diagnosticul și tratamentul eficient al copilului. Unul dintre aceste examene este acest tip de ecografie despre care găsiți mai multe detalii în rubrica amintită.

Și graviduțele au motive suficiente de a citi această ediție, în special cele pentru care șofatul este o rutină. Materialul intitulat „Şofatul în timpul sarcinii“ („Sarcină“) prezintă o sumă de precauții și reguli bine de luat în considerare înainte de a pleca la drum, de ce este considerat al doilea trimestru cel mai bun moment de urcat la volan și cum se poziționează corect centura de siguranță. Iar la „Sugar“, mămicile care de-abia au sosit de la maternitate vor găsi răspunsuri la mai multe întrebări firești: „Intervenim sau nu asupra buricului ca să cadă mai repede?“, „Îi facem sau nu îi facem decalotarea în cazul în care bebe este băiețel?“, „Îi dăm sau nu îi dăm fundulețul cu pudră de talc?“.

Nici pe tătici nu i-am uitat! Textul de la „Cu tati“ și-a propus să răstoarne o serie de mituri referitoare la bărbați: cum că nu ar ști să aibă grijă de un copil, că rolul lor este doar de a aduce bani în casă și că sunt neîndemânatici la schimbarea unui scutec. Cum ați citit deja, sunt doar mituri… Realitatea confirmă altceva. Tații își iau din ce în ce mai în serios rolul de părinte. Nu ratați articolul!

Așa cum v-am obișnuit, și în acest număr v-am adus o poveste emoționantă. Vă lăsăm să descoperiți singuri „Interviul special“ al lunii februarie, să-l citiți și… recitiți!

Comments

comments