Nu lăsa iarna să-ţi strice pielea!

frumusete-ianuarie

Dăunătoare pentru piele, vremea de iarnă este un adevărat duşman pentru tenul sensibil. Aşa că nu lăsa pe mâine ce poţi face azi şi ai grijă de pielea ta începând chiar de acum. Pe timp geros prima şi cea mai importantă problemă de îngrijire este hidratarea tenului. Acesta tinde să se usuce şi devine aspru odată cu scăderea excesivă a temperaturii de afară. Pielea deshidratată se înroşeşte şi apare senzaţia de usturime, mai ales dacă ai tenul uscat. Foloseşte cremele hidratante pe bază de ulei, acestea fiind cele mai indicate pentru vremea rece deoarece formează un strat protector pentru piele care împiedică deshidratarea.

Exfolierea este necesară în sezonul rece. Din cauza schimbului termic de la frig la cald şi invers tenul se usucă, iar acest lucru favorizează înmulţirea celulelor moarte. Exfoliază-ţi pielea săptămânal şi înlătură celulele moarte de la suprafaţa pielii. Iar pentru un aspect cât mai estetic al pielii, nu ţi-ar strica în acest sezon nici câteva şedinţe de microdermabraziune. Acest tratament cosmetic te ajută să scapi de pete, riduri fine şi acnee. Început din timp, tratamentul va da rezultate maxime, iar tenul tău va fi admirat de toţi cunoscuţii.

Ai grijă de buze. Buzele sunt acoperite de un strat foarte subţire de piele, iar vremea rece le usucă. Foloseşte un balsam hidratant pe bază de miere care să te apere de frig.
Pentru un ten care străluceşte de sănătate, maştile cosmetice sunt ideale iarna. Aplică cel puţin o dată pe săptămână o mască cosmetică potrivită tipului tău de ten, fie că alegi să o cumperi sau să o prepari la tine acasă. Îţi recomand măştile din miere de albine şi uleiuri naturale pentru că acestea hidratează pielea în profunzime şi o hrăneşte cu substanţe naturale, precum sunt vitaminele A, C şi E.

 

Unul dintre cele mai uşoare moduri prin care ne putem proteja pielea pe timp de iarnă este printr-un consum optim de apă dar şi prin evitarea băuturilor alcoolice sau a celor cu un conţinut crescut de cafeină. Netratată, pielea uscată şi îngroşată duce la apariţia crăpăturilor dureroase.

Nu ocoli spanacul, conţine foarte multă vitamina A de care pielea are nevoie mai ales acum. Vitamina C este şi ea importantă pentru sistemul imunitar şi pentru stimularea colagenului, aşa că mănâncă multe citrice, legume bogate în vitamina C, cum ar fi broccoli sau include în alimentaţia ta fructele goji. Pe lângă vitamina C, sunt foarte bogate în antioxidanţi.

 

Comments

comments