O vizită în Viena e întotdeauna o idee bună

Recent, Viena a fost desemnată cel mai bun oraş de locuit în 2018 în topul The Economist Intelligence Unit. A detronat Melbourne, care a ocupat locul întâi timp de șapte ani, informează The Guardian.
Motivele pentru care capitala Austriei a fost numită „cel mai bun oraș de locuit“ sunt: siguranța (rata scăzută a infracționalității), sistemul de sănătate, educația, infrastructura, stabilitatea. Dacă nu ne permitem să ne mutăm definitiv în Viena, o vizită într-un weekend putem să-i facem. Măcar vom ști că nu ne vom simți în pericol. Mai mult, vom pleca chiar și cu amintiri.

Shopping pe Mariahilfer Straße

Sunt mulți cei care merg în Viena doar pentru cumpărători. Dacă știi exact ce vrei (pentru că există tentația să intri în fiecare magazin, dat fiind numărul lor mare!), îți poți rezerva o după-amiază pe celebra Mariahilfer Straße, strada devenită celebră pentru shopping. Pornește de la Westbahnhof și ține până la stația de metrou Museumsquartier. Avantajul acestui loc sunt numeroasele opțiuni pe care le ai, poți avea surpriza să găsești ce cauți la un preț decent. Ideal este să mergi singură, fără copil, fără soț. În mod sigur se vor plictisi! Ca o curiozitate, în Evul Mediu, acest loc populat de brand-uri celebre, cafenele și buticuri, era sediul marilor producători de vin. Apropo de vinuri, la periferiile orașului, găsești viile Nussberg, care atrag atât prin preparate cu licoarea bahică, dar și prin soiurile de vinuri ce pot fi degustate la pahar.

Grădina Zoologică Schönbrunn

Este printre cele mai cunoscute grădini zoologice din lume și cea mai veche, iar vizitarea ei va fi în mod sigur o adevărată aventură pentru copii. De la tigri, urși (Panda, Koala), pinguini, până la diverse specii de păsări, reptile, fluturi (există aici o seră tropicală uriașă), cei mici vor vedea un paradis al necuvântătoarelor. În mai 2017 s-a inaugurat Parcul girafelor, iar în 2018, vara aceasta, un bazin pentru hipopotami, anunță site-ul www.wien.info/ro, unde puteți găsi mai multe informații despre principalele atracții ale capitalei Austriei. Habitatele sunt generoase și apropiate de mediul natural, spațiile se extind de la an la an, iar faptul că Grădina face parte din patrimoniului UNESCO, Schönbrunn, nu e de mirare. Mai mult, la intrare există un program cu informații despre orele de masă ale animalelor. Copiii pot vedea, de exemplu, cum sunt hrăniți pinguinii.

Cu copiii la Palat

O vizită la reședința împăraților austro-ungari poate fi o sursă de distracție pentru copii.

De ce? Pentru că într-una dintre aripile Palatului Schönnbrunn există Muzeul copiilor, unde se prezintă modul de viață al copiilor care trăiau la palat și care poate fi vizitat și de către părinți. „E adevărat că dacă sunteți cu cei mici la Schönnbrunn, e mare păcat să nu intrați și aici, pentru că e un muzeu foarte interactiv și, în funcție de vârsta copiilor, s-ar putea să nu îi mai puteți lua de aici“, informează pagina www.amfostacolo.ro, în articolul „Muzeul copiilor, un muzeu pentru toate vârstele“. Palatul Schönnbrunn este fosta reședință de vară a Habsburgilor, este construit în stil baroc și se află la vest de centrul Vienei. Încăperile fastuoase și grădina splendidă sunt atracțiile principale. Are 1.441 de încăperi, dintre care 45 vizitabile.

Comments

comments