Oscar şi Tanti Roz

oscar si tanti roz

Oscar şi Tanti Roz

Duminică, 16 Noiembrie

Ora 20:00

Scenariu şi regie: Ştefan Ruxanda
Adaptare după romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt

Într-un spital de pediatrie, un băieţel suferind de o boală incurabilă (Oscar) se împrieteneşte cu asistenta care-l îngrijeşte. Datorită ei, Oscar descoperă farmecul fiecărei întâmplări ce gravitează în jurul său. Datorită lui, Tanti Roz redescoperă la rândul ei valorile ce ne dirijează existenţa. Odată cu ei, spectatorii întâlnesc o lume în miniatură cu candoarea, comicul, ingenuitatea şi curăţenia specifică.

Spectacolul este realizat în colaborare cu Asociaţia „Conil” şi are un scop caritabil. Banii încasaţi pe vânzarea biletelor vor fi donaţi Fundaţiei Sfânta Irina pentru proiectul construcţiei Clinicii “Nera” – prima clinică de recuperare oncologică din România.

„Lucrul cu copiii la acest proiect a început în luna februarie şi a durat până în iunie. Am avut, înainte de vacanţă, o vizionare cu public. În octombrie am reînceput lucrul şi acum ne pregătim de premieră. Deşi eu am coordonat repetiţiile, am scris scenariul inspirat de romanul lui Schmitt, personajele şi comportamentele lor au fost mai mult determinate de personalitatea fiecărui copil din trupă. Am inventat personaje, situaţii, dialoguri şi din acest motiv spectacolul s-a îndepărtat puţin de roman. Cel mai greu a fost finalul. Încă am emoţii cu el pentru că ideea mi-a venit tot de la copii: dacă spectacolul este dus într-o cheie comică cu scopul de a contrabalansa drama prin care trece Oscar, finalul trebuia să aducă bucurie şi speranţă, chiar dacă nu vorbim de un happy-end.” Ne-a declarant Ştefan Ruxanda.

Jucat de copiii:
Rareş Luca
Diana Creţu
Alexandra Stoican
Irina Stoican
Ioana Constantinescu
Filip Cojocariu
Fabian Cojocariu
Alexia Boangiu
Andrei Popescu
Maria Epurescu
Sara Calancia

La pian: Nicole Jerpelea

Cu participarea actriţelor Ileana Olteanu şi Rodica Ionescu

Mai multe informaţii despre proiectul Clinica Nera aflaţi de aici: www.clinicanera.ro

Alte linkuri utile: www.conil.ro

Preţ bilet: 25 lei / 35 lei

Rezervări şi informaţii: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Comments

comments