În pătuţ, în siguranţă

noutati-4

Mulţi copii dorm în pătuţ cel puţin primii doi ani din viaţă, iar alţii îl folosesc încă un an sau doi. Acesta trebuie să fie singurul loc din camera bebeluşului în care micuţul să poată fi lăsat nesupravegheat pentru anumite perioade de timp. Pătuţurile noi trebuie să îndeplinească standardele de siguranţă. Dacă achiziţionezi sau primeşti cadou un pătuţ deja folosit, asigură-te că îndeplineşte aceste standarde. Chiar dacă pătuţul este sigur, locul unde este amplasat în cameră şi modul în care este folosit sunt două lucruri de care depinde siguranţa copilului tău.
Barele de pe marginea pătuţului nu trebuie să fie mai depărtate de 7cm. Chiar dacă eşti sigură că nu-şi poate băga capul printre ele, verifică dacă nu cumva, corpul lui micuţ nu încape prin laterale. Există cazuri când s-au produs accidente în timp ce copiii încercau să iasă printre bare.
Patul bebeluşului trebuie să fie foarte solid, iar asamblarea lui să se facă cu şuruburi îngropate. Laterala mobilă a pătuţului trebuie să se mişte uşor şi fără zgomot şi să nu pună în pericol în niciun fel copilul.
Salteaua trebuie să fie tare şi să se potrivească perfect cu dimensiunea pătuţului. Nu trebuie să existe niciun spaţiu între saltea şi pătuţ, în care copilaşul să se strecoare. Dacă poţi introduce două sau mai multe degete între pătuţ şi saltea, atunci salteaua este prea mică. Pediatrii şi neonatologii sugerează folosirea saltelelor din fibră de cocos, care nu provoacă nici un fel de alergii bebeluşului, sunt destul de tari pentru a-i susţine coloana, dar totuşi comode, şi datorită structurii lor, permit circularea aerului şi astfel scade riscul de sufocare.
Părţile metalice trebuie să fie sigure. Nu trebuie să existe părţi ascuţite, bucăţi care se rup uşor, sau părţi mobile care se mişcă tocmai atunci când nu trebuie.
Elementele decorative, dacă există, trebuie să fie sigure. Nu trebuie să existe ceva care să agaţe sau să rănească. Nu folosi un pătuţ cu elemente decorative în relief pe tăblia de la cap sau de la picioare. Aceste decoraţiuni l-ar putea agăţa pe cel mic.

 

Patul Cuore White este vopsit cu vopsea albă pe bază de apă, conform regulilor Europene, pentru a fi sigur pentru copii.
Pătuţ din lemn masiv de pin pentru copii de la 0 luni – 7 ani.
– Fabricat din lemn de pin de calitate înaltă, bej;
-2 poziţii reglabile pe înălţime;
-Pătuţul se poate transforma în pat junior până la vârsta de 7 ani;
– Partea de jos a patului de copil este realizată din trepte plate;
– Se poate monta uşor;
– Este stabil şi sigur;
– Grătarul de susţinere este foarte rezistent;
– Design modern;
– Fabricat din lemn masiv.

Comments

comments