Peşte cu broccoli şi tăiţei de casă

Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm peşte de două, trei ori pe săptămână. Argumentele sunt numeroase: conţinutul de vitamine şi minerale, de proteine de calitate superioară şi prezenţa acizilor graşi esenţiali Omega 3. În pofida multelor calităţi, este bine să ştim cum alegem peştele, să ne asigurăm că sursa este sigură, iar produsul proaspăt. De asemenea, asezonarea are şi ea un rol important.

Peşte cu broccoli şi tăiţei de casă

Vârsta: începând cu 8 luni Ingrediente: – 1 păstrăv mic, 3, 4 bucheţele de broccoli de mărime potrivită, 1 mână de tăiţei de casă.

Cum prepari peştele – se spală, se curăţă şi se prepară la aburi, la cuptor sau pe grătar; – se curăţă de pieliţă şi de oase înainte de a fi consumat; – oricare ar fi modul de preparare, important este ca peştele să fie bine gătit.

Cum prepari broccoli – după ce l-ai spălat sub jet de apă, taie câteva bucheţele şi pune-le într-un vas cu apă care fierbe; lasă-le la foc mediu timp de 5, 7 minute; scoate-le din apă şi strecoară-le de apă.

Cum prepari tăiţeii de casă

  • ai nevoie de făină şi ou;

  • dacă prepari o cantitate mai mare, poţi păstra ce îţi rămâne pentru ciorbe sau alte mese;

  • amestecă 300 gr de făină cu 3 ouă bătute bine în prealabil;

  • se frământă bine până devine un aluat omogen, care nu se mai lipeşte de degete;

  • se lasă aluatul aproximativ 30 de minute, în vas, acoperit cu un prosop curat;

  • se întinde aluatul şi se taie în formă de tăiţei; – se lasă la uscat, întinşi pe o hârtie de copt.

Important! Ouăle trebuie să fie proaspete, procurate din sursă sigură. La alegere, tăiţeii se pot mixa cu bucheţelele de broccoli gătite. Preferabil este totuşi ca legumele să rămână întregi (dar fragede), astfel încât cel mic să guste mai bine din textura lor. Preparatul (peştele, tăiţeii, broccoli) poate fi transformat în piure în cazul în care masa de prânz vă prinde departe de casă. În loc de broccoli, puteţi folosi morcov fiert sau cartof dulce gătit la cuptor.

Începeţi să-i oferiţi peşte celui mic în cantităţi reduse şi respectând regula celor 4 zile! Consultaţi-vă cu medicul în privinţa tipului de peşte recomandat. Un prim sfat ar fi evitarea produselor congelate. Criteriile esenţiale după care îţi dai seama că peştele este proaspăt sunt: mirosul lui (de apă curată), textura pielii (lucioasă, metalică), carnea fermă şi, nu în ultimul rând, culoarea branhiilor (roşu viu).

Comments

comments