Poveşti de la părinţi pentru părinţi

 

În această ediţie vă facem cunoştinţă cu doi oameni speciali. Primul este Cristina Buja, mamă, blogger, psiholog, trainer şi ONG-ist, iar al doilea, Dani, soţul Laurei Consta, mămica „bebeTEIubesc“.

Atunci când eşti mamă şi psiholog de profesie, cât de tare te ajută acest detaliu în relaţia cu copilul tău? S-ar putea să spuneţi că mult, iar lucrurile nu sunt departe de adevăr. Există însă şi situaţii când te simţi mai mult om decât psiholog, când eşti nevoit să acţionezi după cum îţi dictează inima, şi nu după cum gândeşti. „Să știți că sunt om, cu propriile mele traume și limite și, evident, greșeli. Nu sunt perfectă nici pe departe, poate un pic de aproape, așa când mă uit la David și simt că am făcut o treabă bună până în prezent, cu tot cu greșelile de până acum. Simțeam nevoia să subliniez asta, să nu își imagineze careva că mamele care sunt de profesie psiholog sunt perfecte. Sunt mame“, ne-a mărturisit Cristina Buja în paginile din interiorul rubricii „Interviu special“, pe care vi le recomandăm din toată inima.

Dani, soţul Laurei Consta, mămica „bebeTEIubesc“, se consideră un om binecuvântat şi împlinit de când a devenit tată. Alături de Ioachim Theodor şi Maria Theona, viaţa lui este completă. Să fii tată de băiat şi fată este pentru el o provocare în sensul că împreună cu cei doi copii a descoperit că fiecare zi înseamnă ceva nou de descoperit. Pentru el, comunicarea este cuvântul-cheie atât în relaţia cu cei mici, cât şi în relaţia cu Laura: „Mă implic şi în educaţia celor mici, şi în treburile casnice. Consider că suntem o familie şi avem amândoi aceleaşi responsabilităţi, fie că e vorba de noi, fie că e vorba de copiii noştri“. Textul de la rubrica „Cu tati“ vă va aduce zâmbete şi bucurie în suflete şi vă va arăta că a fi părinte este un sentiment de fericire greu de transpus în cuvinte.

Graviduţele vor descoperi informaţii utile în articolul intitulat „Sângerările vaginale în ultima lună de sarcină“ („Sarcină“), iar mămicile la început de drum au un ghid de cunoaştere a lui bebe în prima lună de viaţă („Sugar“). Copiii cu „Nu“ în braţe sunt priviţi sub lupa unui specialist (textul „Independenţa la copii“, rubrica „Copil“), iar cei care visează să ajungă la Disneyland vor găsi în materialul „Bine aţi venit în Disneyland Paris!“ („În vacanţă“) o serie de recomandări făcute de o fetiţă (6 ani) care tocmai s-a întors din acest mic colţ de rai al prichindeilor.
Să ne bucurăm de luna iulie, de vară şi să ne reauzim cu bine!

Revista „Copii şi părinţi“

Comments

comments