Poveşti minunate!

 

nastere-februarie-2014

Nu contează cât crezi că poţi anticipa travaliul şi naşterea. Rareori totul merge conform unui plan pe care ţi l-ai stabilit în prealabil. Află de la noi ce le-a surprins cel mai mult pe viitoarele mămici.

Mult mai bine decât te aşteptai

Deşi mergi la spital pregătită pentru un travaliu interminabil, dureros şi însoşit de întâmplări neaşteptate, iată că se poate să fi surprinsă şi într-un mod pozitiv.
“Travaliul nu a fost atât de complicat pe cât mă aşteptam. Am auzit atâtea poveşti horror, dar în ceea ce mă priveşte, contracţiile au fost ceva cu care m-am descurcat foarte bine. Sau poate că am avut o toleranţă mai ridicată la durere decât am crezut?!”  Ioana, 30 ani.
“După o intervenţie cezariană de urgenţă, mi l-au adus pe fiul meu lângă mine la camera de recuperare. I-am vorbit şi am încercat să-l trag mai spre mine ca să-mi audă vocea. Nu mă puteam opri din povestit. A fost uimitor!” Vera, 28 ani.
“Am adorat fiecare minut din travaliul prin care am trecut. Am împins pentru doar 20 de minute. A fost minunat şi m-am simţit cu adevărat împlinită.” Delia, 25 ani.

Se întâmplă şi accidente

“Când anestezistul a venit să-mi facă epidurala, efectiv am făcut pipi în pat. M-am şocat complet atât încât am început să plâng şi am încercat să le ajut pe asistente să cureţe patul. Anestezistul m-a îmbrăţişat şi mi-a spus că a mai asistat la aşa ceva, să nu-mi fac probleme!” Luiza, 29 ani.
“Când am început să împing aveam gaze. Deşi era extrem de ruşinos pentru mine, nu am avut de ales decât să mă las purtată de val. Asistentele păreau că nu se simt deranjate de eveniment, dar soţul meu asista la naştere şi nu mai fusese martor la aşa ceva cu mine, până atunci.” Maria, 32 ani.

Probleme cu epidurala?

“Doar pentru că vrei o epidurală, nu înseamnă că îţi şi reuşeşte. Anestezistul a încercat de 9 ori să-mi plaseze cateterul de epidurală, dar a fost fără succes. Naşterea naturală nu era inclusă în planul meu, aşa că am fost complet nepregătită pentru durere. Este bine să te pregăteşti pentru orice, chiar dacă nu face parte din planul tău de naştere.” Irina, 33 ani.
“Nu m-aş fi aşteptat ca un anestezist să aibă aşa de multe probleme în a face o epidurală. Am fost chinuită timp de o oră, cu acul fiindu-mi înserat şi reinserat, totul în timp ce aveam contracţii din 4 în 4 minute. Până la urmă acul a fost plasat corect, dar pentru mine nu a fost deloc distractiv. Şi lovitura fatală a fost că efectul epiduralei nu s-a dovedit cel aşteptat – am simţit efectiv tot.” Eli, 34 ani.

Mi s-a rupt apa

“Nu m-aş fi aşteptat ca apa să mi se rupă înainte de a începe travaliul. Şi în niciun caz nu m-aş fi aşteptat să se întâmple cu 12 zile înainte de termen. Eram la birou, într-o discuţie cu colegii mei când am început să râd şi apoi mi-am udat pantalonii. Am fugit jenată la baie, m-am întors, şi după 1 minut s-a întâmplat acelaşi lucru, dar eu tot nu m-am gândit că s-ar putea să mi se fi rupt apa. Nu e ca şi cum dacă ţi se rupe apa simţi ceva cu totul nou!” Ionela, 31 ani.
“Am fost de-a dreptul surprinsă şi îngreţoaşată când am început să împing şi mi s-a rupt apa. Am nimerit până şi medicul. A fost penibil.” Iulia, 25 ani.

SFAT

“Cale lungă! Asistenta a început inducerea travaliului meu la ora 21. Mă dilatasem până la 3, drept urmare mi-a dat nişte pastille ca să pot dormi până dimineaţa. Bineînţeles că nu am dormit, având în vedere că aveam contracţii la fiecare şapte minute. La ora 7 dimineaţa mi-au indus din nou travaliul, şi abia la ora 7.45 s-a născut fiica mea. Cam încăpăţânată!” Florentina, 31 ani.

LIVRARE RAPIDĂ
“Am împins pentru cinci minute şi asta a fost tot! Mă aşteptam ca partea asta să dureze mai mult, aşa că după ce am auzit copilul plângând după doar 4 împingeri, am fost cam şocată!” Maria, 34 ani.
“M-am dilatat de la 2 centimetri la 10 în mai puţin de o oră. Eram la spital de cinci ore şi doctorul mi-a spus că în 20 minute începem să împingem. Nu-mi venea să cred. Credeam că mai am de stat încă cel puţin 15 ore pe acolo. Iniţial mi-a fost frică, dar apoi am realizat că este uşor!” Mihaela, 32 ani.

Comments

comments