Poziţia corectă în timpul alăptării

noutati_lansinoh

Pentru ca alăptarea să se desfăşoare în condiţii satisfăcătoare, bebeluşul trebuie să fie poziţionat corect la sânul tău. Dacă acesta nu stă într-o poziţie corespunzătoare, el nu se va ataşa corect la sân, iar alăptarea va deveni chinuitoare atât pentru tine, cât şi pentru el.
Trebuie să adopţi poziţia cea mai comodă pentru tine, poziţia relaxată stimulând lactaţia şi secreţia de endorfine atât de benefice pentru o relaţie între mamă şi copil. Spatele şi braţul pe care ţii copilul trebuie să fie bine sprijinite! (oboseala inhibă reflexul de ejecţie a laptelui).
Primul supt este adesea dureros pentru mămică, mameloanele fiind încă destul de sensibile. E bine de ştiut faptul că, în timp ce alăptezi după naştere, poţi simţi contracţii uterine dureroase, ceea ce nu trebuie însă să te îngrijoreze, din contră: acestea sunt binevenite deoarece favorizează revenirea uterului la starea sa anterioară.
Poziţionarea corectă a copilului la sân este extrem de importantă pentru alăptarea cu succes a micuţului tău. Un copil care nu s-a ataşat bine are tendinţa să-ţi mestece mamelonul încercând să tragă lapte. Aceasta poate duce la apariţia unor probleme cum ar fi rănirea mamelonului. De asemenea, copilul va suge o cantitate insuficientă de lapte.
Capul şi corpul copilului trebuie să fie în linie dreaptă (urechea, umerii, şoldul să fie într-o linie, paralelă cu corpul tău) deoarece sugarul nu poate să apuce sânul, să sugă sau să înghită dacă are capul întors. Faţa lui trebuie să privească sânul tău şi să stea cu nasul în dreptul mamelonului. Corpul bebeluşului trebuie să fie faţă în faţă cu corpul tău, uşor întors în afară, cât să privească spre faţa ta. Dacă îl întorci complet spre tine poate să alunece de la sân.

În cazul în care te confrunţi cu iritarea mameloanelor în timpul alăptării poţi opta pentru Lansinoh HPA Lanolină care este un produs 100% natural, sigur şi hipoalergenic, conţinând singura lanolină care a primit aprobarea British Allergy Foundation. Nu conţine parabeni, conservanţi, produse chimice, antioxidanţi sau aditivi, nu are gust, culoare sau miros. Nu trebuie să îndepărtezi lanolina de pe mamelon în timpul alăptării deoarece este sigură pentru copil.

Ai grijă ca bebeluşul să cuprindă cât mai mult din areolă în gură (nu numai mamelonul) mai ales partea de jos, astfel că dacă se vede o parte din areolă, acesta să fie deasupra buzei superioare a copilului şi nu sub buza inferioară.

Comments

comments