Are prea multă energie? Iată cum și-o poate consuma

Prin practicarea unui sport, jocuri în parc, plimbări, mersul cu bicicleta sau pe role, un copil mai activ decât în mod obișnuit își poate consuma constructiv energia.

Energia se consumă prin… energie!

Copilul tău este ca argintul viu, nu stă o clipă locului și ai senzația că oricât de multă energie și-ar consuma, tot mai încape puțină mișcare. Nici un motiv de îngrijorare! Asta înseamnă că e sănătos și ideal este să îl încurajezi să practice un sport potrivit vârstei lui. Opțiunile sunt multe, de la înot, tenis, karate, judo, gimnastică până la balet sau dans sportiv, întreabă-l ce i-ar plăcea să facă și înscrie-l cât mai curând la cursuri. Pe lângă faptul că practicarea unui sport îi consumă energia în mod constructiv, va cunoaște oameni noi, va fi mai organizat și își va crea o rutină.

Un animal de companie? De ce nu?

Își dorește un cățel? Spune-i mai întâi ce înseamnă să ai un animăluț de companie, faptul că presupune anumite responsabilități: trebuie scos afară dimineața și seara, trebuie plimbat, hrănit, trebuie să îi acorzi atenție. Alege un patruped la fel de energic, cu care să se poată juca în parc, de exemplu, împreună cu care poate alerga. Va deveni mai responsabil și mai disciplinat. Dacă are alergii la epiteliul de animale, este recomandat să te consulți cu medicul pediatru sau cu un specialist alergolog!

Plimbări lungi și dese

Copiii se plictisesc repede și ușor. Întotdeauna trebuie provocați și implicați în activități cât mai diverse. Nu e nimic greșit în a spune că, odată cu sosirea unui copil pe lume, viața noastră se schimbă. Iar dacă e și mai energic de felul lui, viața noastră devine o cursă contracronometru. Dacă este prea mic pentru a-l înscrie la un sport ori pentru a-i achiziționa un prieten de joacă, un patruped de exemplu, devino tu partenerul lui de mișcare. Scoate-l în parc și jucați-vă împreună. Ia cu tine și o minge, pentru ca jocul să devină și mai mare consumator de energie!

Rolele sau bicicleta, o altă soluție

Mersul pe role sau cu bicicleta este un alt mod prin care organismul își consumă energia în mod constructiv. Asociază cumpărarea acestor obiecte cu un eveniment din viața lui – fie cu aniversarea zilei de naștere, fie cu onomastica, fie cu sosirea vacanței. Dacă iese cu rolele împreună cu mami și tati, va fi și mai fericit.

Dormitul la amiază: pro sau contra?

Fiecare copil are ritmul lui, unii dorm la prânz, alții nu. În cazul în care nu simte nevoia să se odihnească la amiază, nu trebuie forțat. Există riscul de a nu mai putea adormi seara.