Pregătiri pentru sezonul cald

„Aprilie este luna cea mai crudă a anului“, spunea un scriitor, într-o frumoasă poezie. De ce o numea crudă? Pentru că, scrie el, „stârnește rădăcinile amorțite cu ploi de primăvară“. Din starea de hibernare în care ne-a aruncat sezonul rece, iată că a venit timpul să revenim la viață asemenea rădăcinilor amorțite.

Trecerea aceasta de la un anotimp la altul își pune întotdeauna amprenta asupra organismului. Unii se adaptează noului ritm mai ușor, alții mai greoi. Mici sau mari, toți resimțim aceste schimbări. De aceea contează să fim foarte atenți mai mult decât oricând la felul în care ne alimentăm, la timpul acordat odihnei, la modul în care ne îmbrăcăm. Zilele însorite pot fi deseori o capcană, iar primăvara este un moment prielnic răcelilor și gripelor atât în rândul adulților, cât și al copiilor.

Referitor la mâncare și în general la alimentație, în ediția acestei luni, v-am pregătit, la rubrica „Rețete“, bunătăți cu paste pentru cei mari și cei mici. Veți găsi aici câteva preparate ușoare, rapide și sățioase. Disponibile în cele mai diferite forme – spaghete, fundițe, melci etc. – pastele sunt o idee bună pentru un prânz hrănitor. De asemenea, în ideea de a mai „îmblânzi“ luna aprilie, paginile „Sugar“ conțin o serie de curiozități din lumea bebelușilor. Apropo de curiozități, știați că nou-născuții plâng fără lacrimi, că au mai multe papile gustative decât un adult și că, tot spre deosebire de adulți, pot, surpriză!, respira și înghiți în același timp? Iată că, deși sunt mici, curiozitățile din universul lor sunt mari.

Se spune că atunci când o femeie este însărcinată, începe să emane o lumină aparte, un soi de fericire pe care nu o împrăștie în jur decât atunci când știe că urmează să devină mamă. „Fenomenul“ are o explicație medicală concretă – creșterea fluxului sangvin, pe de o parte, și transformările hormonale pe de altă parte. Efectul nu este întotdeauna pozitiv, veți afla citind materialul de la rubrica „Sarcină“, unde veți descoperi cele mai importante transformări ale pielii în perioada gravidității, inclusiv remedii pentru atenuarea lor, acolo unde este cazul.

Cât despre intervievata acestei luni, vă spunem doar că este prezentatoarea TV Bianca Ioniță. Interviul cu ea vă va transforma în mod sigur luna aprilie într-o lună a optimismului și a fericirii! Lectură plăcută și să ne auzim cu bine!

Revista „Copii și Părinți“

Comments

comments