Prima călătorie cu bebe

Prima călătorie cu bebe este, dintr-un anumit punct de vedere, la fel ca prima băiță sau prima ieșire la plimbare în parc. În toate situațiile este nevoie de organizare, de concentrare și de asigurarea accesoriilor necesare. Păstrați-vă calmul și în cazul unei ieșiri mai lungi din oraș, pentru a transmite starea de liniște și celui mic.

Cum alegi destinația

Preferabil este să mergeți pe varianta unui weekend prelungit, într-o zonă situată nu foarte departe de casă (la aproximativ 3, 4 ore distanță, cu mașina). Evitați perioadele caniculare sau foarte reci. Planificați-vă călătoria cu pași mici, ca atunci când vă veți duce copilul pentru prima dată la grădiniță (mai întâi o oră, două, jumătate de zi și în final o zi): începeți cu distanțe scurte și măriți-le treptat.

Teama de adaptare la noul mediu nu trebuie să fie o sursă de stres

Posibil să-i auziți pe mulți sfătuindu-vă că bebe trebuie să se adapteze la noul mediu, ceea ce nu este greșit, însă nu este cazul să transformați acest lucru într-o sursă de stres. Dacă o să plângă? Dacă o să i se facă rău? Dacă se va îmbolnăvi? Creierul uman are o capacitate uimitoare de a se adapta. David Eagleman scrie, în cartea „Creierul, povestea noastră“, următorul lucru: dacă un rinocer se trezește luat din mediul lui și dus brusc în tundra arctică, pe vârful unui munte din Himalaya sau în mijlocul orașului Tokyo, nu ar avea capacitatea de a se adapta (de aceea nici nu există rinoceri în aceste zone). În schimb, oamenii se pot dezvolta mai bine în multe medii diferite, din tundra înghețată, până în munții înalți sau centre urbane zgomotoase. Explicația autorului este neașteptată: creierul uman se naște uimitor de incomplet! Prin urmare, el poate fi format din detaliile experienței de viață. Este un circuit viu. Așadar, plimbați-vă copiii cât mai mult și de la vârste cât mai fragede!

Accesorii, echipament, medicamente

Nu uitați lucrurile indispensabile, de care bebe are cu adevărat nevoie (cărucior, scutece, haine adaptate la noul mediu) și cele despre care știți că îl liniștesc atunci când devine agitat. Aveți grijă, de asemenea, să nu cădeți în cealaltă extremă și să cărați cu voi prea multe lucruri (un exemplu ar fi hăinuțele). Și, nu în ultimul rând, consultați-vă cu medicul pediatru înainte de a pleca la drum.

Comments

comments