Prima naștere este întotdeauna mai grea

Multă linişte, odihnă şi relaxare.

Da, femeile însărcinate trebuie protejate mai mult, cu toate astea sarcina nu este o boală, iar femeile gravide nu se tranformă peste noapte în vaze de cristal. Dacă medicul curant vă transmite că totul este bine, că sarcina se dezvoltă în ritm normal, că nu există riscul unui avort spontan şi nu vă recomandă să staţi mai mult în pat – păstraţi-vă ritmul cu care aţi fost obişnuită până la naştere. Nu are rost să evitaţi plimbările cu bicicleta, înotul sau plimbările în parc.

Sarcina nu schimbă nimic.

Nu este întotdeauna aşa. S-ar putea ca biroul în care lucrăm să ni se pară dintr-o dată neaerisit, să ni se pară prea cald (chiar dacă stăm şi cu geamul şi aerul condiţionat deschise); în maşină va părea dintr-o dată că miroase prea tare a benzină, mirosul din cafeneaua îndrăgită poate provoca senzaţia de greaţă, iar în trimestrul al treilea s-ar putea să ştiţi deja toate veceurile publice în drum spre serviciu.

Nu-ţi vopsi părul în timpul sarcinii.

Cu toate că vopseaua de păr este fără îndoială toxică, cantitatea de toxine care se eliberează în sânge la vopsirea părului este infimă, aşa încât nu va afecta în niciun fel copilul.

Sexul în sarcină este interzis.

Fătul este protejat atât de placentă, cât şi de lichidul amniotic. Este destul de greu să-l răneşti, aşa încât sexul în timpul sarcinii nu prea are cum să-l afecteze în sens negativ. Poate chiar dimpotrivă. Ţinând cont că în timpul sexului se elimină în sânge o cantitate importantă a hormonului fericirii, acest lucru poate doar să ajute la dezvoltarea bebeluşului.

Prima naştere este întotdeauna cea mai grea.

Nu este aşa. Prima naştere poate fi cea mai prelungită şi doar în combinaţie cu frica noastră de necunoscut şi faţă de durere. Conform statisticilor aproximativ 70% din problemele care apar la naştere sunt cauzate de frica de durere. Tocmai de aceea, o idee bună este participarea la cursurile pentru gravide şi citirea articolelor de specialitate. Necunoaşterea sperie şi inhibă mai mult decât am crede.

Femeia însărcinată nu are voie să consume citrice şi fructe roşii pentru că bebeluşul se poate naşte predispus la alergii.

Cu câţiva ani în urmă s-au făcut nişte studii interesante în Japonia. Femeile însărcinate au fost împărţite în două categorii: femeile din prima grupă puteau să consume portocale, cele din grupa a doua nu aveau voie. După naştere, tuturor femeilor li s-a adăugat în regimul alimentar şi consumul de citrice. S-a dovedit că procentul reacţiilor alergice a fost mai mare în grupul copiilor ale căror mămici nu au consumat portocale în timpul sarcinii. Trebuie însă să respectăm măsura în toate.

Comments

comments