Primăvara bate la ușă

Martie este luna în care natura începe să reînvie, aerul să se împrospăteze cu miros de flori, iar oamenii să devină mai optimiști. Chiar așa, de ce suntem oare mai veseli odată cu sosirea anotimpului cald? De ce râdem, brusc, mai mult și ne simțim mai binedispuși? Explicația este cât se poate de simplă: lumina! Când ziua este mai lungă, automat avem parte de lumină mai multă. Și, implicit, de mai multă veselie. Iar dacă natura nu ne oferă suficiente motive de bucurie, articolele acestei ediții în mod sigur o să vă dea o stare bună de spirit.

În textul de la rubrica, „Sugar“, aflăm că unele reacții ale bebelușilor sunt deseori privite cu prea multă suspiciune. Cum ar fi, de exemplu, țipătul, sughiţul, strănutul şi căscatul. Dacă vreți să aflați când devin cu adevărat un semnal de alarmă, citiți articolul de la rubrica amintită. Este bine să evităm să intrăm în panică atunci când nu e cazul, pentru că bebe simte tot și nu faceți decât să îl agitați și pe el, transmițându-i sentimentul de teamă. La fel cum se întâmplă și când îi râdem și ne jucăm pe el: bebe ne răspunde la fel.

La pagina „Rețete“, avem o ofertă irezistibilă: „Bunătăţi fără zahăr pentru cei mici“. Atunci când apar primii dinţişori, creşte şi nevoia de a ronţăi. Veți găsi aici câteva reţete delicioase, care sigur le vor satisface micuților pofta de ronțăială! Iată câteva sugestii: „Biscuiți cu scorțișoară“, „Bomboane Raffaello“ și, pentru cei mai mari, „Brioşe cu alune de pădure“. Nu-i așa că v-am deschis apetitul de gătit?

Pentru graviduțe, avem un material special, despre somnul în timpul sarcinii: prezența și… absența lui. Deşi nu este o regulă generală, multe femei se plâng de oboseală în prima parte a sarcinii, de o poftă crescută de odihnă. Până a parcurge articolul, vă sugerăm o serie de sfaturi pentru a vă simţi mai odihnite şi mai pline de energie în această perioadă: de fiecare dată când simţiţi că vi se face somn, dacă aveţi condiţiile necesare (un pat sau un fotoliu pe care să vă întindeți), odihniţi-vă!; plimbați-vă măcar o dată pe zi (mișcarea crește tonusul și vă veți simți mai pline de energie); în cazul în care aveţi un loc de muncă, încercaţi să vă culcaţi cât mai devreme, pentru a acoperi porţia necesară de odihnă. Continuarea, o găsiți la rubrica „Sarcină“.

Până la următoarea ediție, să ne auzim cu bine, să adunăm cât mai multe motive de bucurie, dar, mai ales, să nu uităm să apreciem ceea ce avem deja!

Revista „Copii și Părinți“