Primul an de viaţă, esenţial în dezvoltarea copiilor

noutati-6

În primele 12 luni organismul micuţului tău se dezvoltă atât de repede, încât vei descoperi cu surprindere cum se modifică lucrurile de la o zi la alta. Fiind o perioadă de creştere accelerată este important să urmăreşti pas cu pas modul în care se produc anumite schimbări şi să te asiguri că îi oferi puiului tău cadrul necesar unei dezvoltări echilibrate.

Iată câteva recomandări de activităţi de la specialiştii Centrului KinetoBebe, care să te ajute să îi susţii copilului tău buna dezvoltare în primul an de viaţă:
-în etapa 0-3 luni, obiectivul principal este relaxarea micuţului, care se poate face prin masaj foarte uşor, după băiţă sau în alte momente ale zilei;
-poziţionarea pe burtică atunci când bebe nu doarme este foarte importantă pentru îmbunătăţirea controlului capului şi trebuie începută încă de la sfârşitul primei luni de viaţă;
-reaminteşte-i permanent mişcarea de rostogolire, stimulându-l cu jucării aşezate în stânga-dreapta copilului;
-nu este recomandat să îl aşezi pe bebe între perne, deoarece astfel se poate determina curbarea coloanei vertebrale;
-abia după 5 luni poţi începe să îl poziţionezi progresiv în şezând, fie ţinându-l în braţe cu spatele la tine şi cu picioruşele de o parte şi de alta a coapsei tale, fie pe podea, controlând spatele copilului cu abdomenul tău;
-amenajarea unui spaţiu de joacă pe podea îşi va dovedi utilitatea, contribuind la creşterea mobilităţii micuţului;
-poziţionează-l progresiv în picioare, dar numai după ce el a început să se ridice singur şi evită utilizarea premergatorului sau antemergătorului, deoarece pot duce la solicitarea excesivă a şoldurilor, deformarea membrelor inferioare şi adoptarea unor modele incorecte de mers.

Pe măsură ce creşte şi îşi dezvoltă tot mai bine abilităţile motorii, asigură-te că micuţul tău este hidratat şi are energie pentru a descoperi lumea din jur. Şi pentru că în primul an de viaţă organismul său este încă incomplet dezvoltat, oferă-i o apă care să răspundă nevoilor speciale ale corpului său. Apa minerală naturală plată Bucovina are cel mai scăzut conţinut de reziduu sec dintre toate apele minerale naturale din România – 74mg/l (total minerale dizolvate la 180°C), indicator foarte important în alegerea apei potrivite pentru copilul tău.

Sigură din punctul de vedere al sursei şi al modalităţii de ambalare, apa minerală naturală plată Bucovina prezintă o mineralizare echilibrată, un pH de 7.05, optim consumului permanent şi un conţinut foarte scăzut de fluoruri (<0,03 mg/l), nitraţi (4,71 mg/l) si nitriţi (<0.01 mg/l), cu mult sub valorile maxime admise. Datorită compoziţiei echilibrate şi stabile, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” certifică şi recomandă apa minerală naturală plată Bucovina pentru a fi folosită pentru hidratarea şi prepararea hranei bebeluşilor.

Comments

comments