Provocări şi atracţii din prezent

Ce înseamnă să fii mamă în prezent? O întrebare la care intervievata acestei ediţii, Cătălina Covaliu, are un răspuns complet: „Mamă în prezent vrea să transmită mesajul că <<aici și acum>> e singura soluție – pe care eu am găsit-o – să fii în acest rol. Atâta timp cât ești prezentă, și nu în emoții prea puternice (furie, exaltare, anxietate, îngrijorare), te poți conecta cu ușurință și îți poți da seama care sunt nevoile tale și nevoile copilașului“. „Mamă în prezent“ este şi numele blogului pe care Cătălina şi l-a creat şi despre care vă invităm să aflaţi mai multe în paginile „Interviului special“.

Să rămânem în prezent şi să nu uităm că luna februarie este şi Luna îndrăgostiţilor sau a iubirii. Pe 14 februarie sărbătorim Valentine’s Day, iar pe 24, Dragobetele. O ocazie potrivită de a găti ceva special, romantic şi cu o formă specială. Mâncărurile sau dulciurile cu care suntem obişnuiţi pot lua o haină nouă, cu un strop de imaginaţie. Pot deschide apetitul şi reconsidera luatul mesei. Rubrica „Reţete“ vă propune o serie de bunătăţi a căror degustare va fi mai mult ca sigur dragoste la prima vedere.

Comana este un alt subiect care ne-a făcut să ne bată inima. Nu o rata dacă locuieşti în București! Se află aproape de capitală, la aproximativ 40 km distanță, și ai multe de văzut aici. De la Parcul Natural Comana, până la reședința de vară a scriitorului Gellu Naum, locul este destul de ofertant pentru o ieșire de weekend în familie, cu copiii. Cei mici se vor îndrăgosti de „Moara de hârtie“! Pentru mai multe detalii, deschideţi revista la pagina „În vacanţă“!

Graviduţele vor găsi răspunsuri legate de hipersalivaţia în timpul sarcinii, în articolul cu acelaşi titlu, de la rubrica „Sarcină“. Un subiect care ne lasă gura apă la propriu! Perioada gravidităţii vine cu lucruri bune și mai puțin bune, cu bucurii, dar și cu disconforturi. Printre cele din urmă, se află și hipersalivația care, deși nu doare, se dovedește a fi destul de jenantă. Care este cauza, cum poate fi combătută și există posibilitatea de a o preveni? Aflați citind materialul! Mămicile la început de drum au şi ele un text util despre importanţa vitaminei D, unde duce lipsa ei şi în ce alimente ori suplimente se găseşte. „Sfatul medicului“ pune sub lupă această temă, oferind informaţii care ar putea fi de folos.

Din acelaşi prezent, colorat, previzibil sau imprevizibil ca luna februarie, vă dorim numai de bine şi să ne reauzim în frumoasa lună martie!
Revista „Copii şi Părinţi“

 

Comments

comments