Pudra de maca creşte fertilitatea

Pudra de maca, obținută din rădăcina de maca, o plantă medicinală, originară din America de Sud (Peru), este un superaliment și un supliment cu potențial în peisajul raw, și nu numai. Grație elementelor nutritive, pudra de maca poate fi cu succes introdusă la prepararea sucurilor, băuturilor cu proteine, ceaiurilor, supelor sau deserturilor raw.

Înrudită cu ridichea, broccoli, varza, rapița și napii, maca se găsește la înălțimi de 2.700 – 4.400 metri altitudine, în Alpi, rădăcina fiind întrebuințată atât ca plantă medicinală, sub formă de pudră, cât și ca ingredient principal în unele suplimente alimentare.
Ce face ca maca să fie atât de deosebită?

Pudra de maca se prezintă cu valori nutriționale bogate:

■ 59% carbohidrați (zaharuri și amidon);
■ 10,2 % proteine (aminoacizi);
■ 2,2 % lipide (acizi grași);
■ 8,5 % fibre.
Ceea ce definește maca drept un superaliment este și bogăția de minerale prezentă în compoziția rădăcinii:
Calciu (350 – 500mg/100 gr.), prezent în valori mai ridicate decât laptele; esențial pentru dezvoltarea armonioasă a scheletelui osos, danturii, funcționarea sistemului nervos și inimii.
Fosfor (300 – 350 mg/100 gr.), care alături de calciu ajută la funcționarea structurilor biologice și producerea energiei celulare.
Potasiu (1.200 – 1.600 mg/100gr.), mineral responsabil cu influențarea activității celulare.
Magneziu, mangan, aluminiu, sulf, clor, sodiu, fier, siliciu, iod, zinc, staniu și cupru.

Cum se consumă maca?

Specialiștii în nutriție recomandă pudra de maca, ușor și rapid asimilabilă în organism. Doza recomandată este de o linguriță pe zi, adăugată în suc, piure de fructe sau de legume, precum și în combinație cu cacao pudră (deserturi raw).

 

În ce afecțiuni este recomandată maca?

Fertilitate – maca este considerată un afrodisiac natural, care crește fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei; planta se prezintă cu un efect intens asupra libidoului, fiind considerată o viagra naturală pentru bărbați și un medicament natural de sporire a fertilității, în cazul femeilor.
Menopauză – maca tratează simptomele menopauzei, prevenind bufeurile, transpirațiile nocturne, depresiile și schimbările bruște de dispoziție.
Îmbunătățirea memoriei – planta crește capacitatea de rezistență în fața problemelor fizice și mentale.
Energizare – maca poate crește nivelul de energie, sporind chiar și performanța sportivă; conform specialiștilor, o linguriță de maca pe zi poate înlocui cafeaua.