Pulpă de miel la cuptor, împănată cu cartofi

nutritie_32

Ingrediente:

1 pulpă de miel, sos harissa, 2 căţei mari de usturoi, sare, piper, ½ linguriţă de rozmarin,1 kg de cartofi, zeama unei lămâi, 2 cepe mari,
1 cutie de roşii tocate, 2 foi de dafin,1 baton de scorţişoară de
1 cm, 60 gr. unt,125 ml de vin roşu;

Preparare:

Cureţi usturoiul şi îl tai de-a lungul în bucăţi, apoi cureţi ceapa şi o tai felii. Despici pulpa în formă de romb cu un cuţit ascuţit. Ungi suprafaţa cu sos harissa. Pui câte o feliuţă de usturoi şi o crenguţă de rozmarin la intersecţiile laturilor şi dregi cu sare şi piper.
Aşezi într-o tavă unsă şi laşi în cuptor la 200 C timp de o oră. Scazi temperatura la 180 de grade C. Între timp, cureţi cartofii şi tai în ei o adâncitură, până la jumătate. Îi aşezi în jurul pulpei de miel, presari cu zeamă de lămâie, dregi cu sare şi piper şi pui deasupra roşiile şi ceapa.
Adaugi untul în grămăjoare, torni vinul roşu peste şi mai laşi 90 de minute în cuptor, la 180 de grade C. Întorci din când în când.
Serveşti pulpa de miel cu legumele şi sosul aşezate după gust.

Timp de preparare:

45 minute.

Sursă reţetă:  www.ecuisine.ro

Medicul pediatru este cel care urmăreşte evoluţia copilului tău, de aceea, informaţiile oferite de noi au caracter informativ. Vă recomandăm să verificaţi opinia medicului în ceea ce priveşte sfaturile de nutriţie!

Comments

comments