Pulpe de pui şi cartofi la cuptor

nutritie-32

Ingrediente:

  • 1 caserolă de pulpe superioare de pui
  • 6 cartofi
  • 1 roşie
  • 1 gogoşar mic (sau ardei gras)
  • 1 ceapă
  • 5-6 căţei de usturoi
  • sare, piper, cimbru, după gust
  • zeamă de lămâie
  • 1-2 linguri de ulei de măsline (sau de floarea soarelui)

Preparare:

Se spală pulpele, se curaţă cartofii, usturoiul şi ceapa. Se spală toate şi se taie cubuleţe. Se spală roşiile şi gogoşarul (ardeiul gras) şi se taie cubuleţe, apoi se pun toate într-un bol împreună cu pulpele şi se sărează, piperează şi condimentează cu cimbru după gust. La final se stoarce şi zema de la o lămâie şi se pun la macerat la rece pentru aproximativ 2 ore.  Apoi se pun într-o tavă unsă cu 1-2 linguri de ulei şi se dau la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 2 ore (se adaugă şi nişte apă în tavă – înainte de a pune la cuptor – pentru a fierbe un pic înainte să se prăjească).

Timp de prepapare:

60 minute.

Sursă reţetă: www.sfatulparintilor.ro

Comments

comments